Den otevřených dveří MHD ve Vídni
Foto © Wiener Linien / Johannes Zinner

Vídeň bude 10. září patřit všem fanouškům MHD.
Vídeň bude 10. září patřit všem fanouškům MHD.

Letošní událost roku pro všechny fanoušky MHD, tzv.  Tramwaytag, se koná 10. září a ponese se ve znamení jubilea 55 let od otevření autobusové garáže Raxstraße. Pro účastníky bude připravena expozice vídeňských autobusů a dokonce i možnost stát se na chvíli řidičem autobusu. Vstup na den otevřených dveří je zdarma.
Přímo na pozemcích autobusové garáže Raxstraße bude k vidění řada historických autobusů včetně kloubového autobusu, který v srpnu 1976 skončil i s cestujícími v Dunaji poté, co se pod ním zřítil jeden z největších vídeňských mostů Reichsbrücke. Vystavené autobusy doplní i "garážové kino", které návštěvníkům zprostředkuje dějiny autobusové dopravy ve Vídni i historii garáží v Raxstraße.
Velikým lákadlem pro účastníky bude možnost usednout na několik minut za volant autobusu a stát se jeho řidičem. Omezené množství zážitkových kuponů bude k dostání pro držitele platného řidičského oprávnění (skupina B) přímo na místě v informačním stánku. Na koho nevyzbyde místo za volantem, bude se alespoň moci svézt v moderním kloubovém autobuse značky Mercedes.
Doprovodný program bude vedle jízd sestávat i z hudební produkce, dětského skákacího hradu a obřích puzzle, sportovních aktivit, ale také vybraných lokálních kulinářských specialit.
Návštěvníky budou z různých částí Vídně stejně jako každý rok svážet historické vozy. Zvláštní jízdenka "Sonderfahrschein" platí v den akce od 9 do 20 hodin jako bezplatná jízdenka po celé Vídni a od září ji bude možné získat na distribučních místech nebo online přes
www.wienerlinien.at. Vstup na akci je zdarma.

Kdy: 10. září 2016 od 10:00 do 17:00
Kde: Autobusová garáž a sportoviště Raxstraße, Raxstraße 3, 1100 Vídeň
Jak na místo: Autobusové linky 15A, 66A, 67A, 70A a tramvajové linky O a 67.
Více info v němčině nebo angličtině na
http://www.wienerlinien.at

Zdroj: Zahraniční kancelář města Vídně