Setkání ve Výtopně Zdice 3. a 4. dubna 2010 s bohatým programem
Roli dopravce zvláštní dopravy bude zajišťovat městský autobus Ikarus 280.08. Fotografie z Výtopny Zdice 2008 © BUSportál

Setkání motorových vozů řady M 262.0. "Expres Výtopna Zdice" speciálně z Prahy. Historickým autobusem do Zdic na výstavu plastikových modelů dopravních prostředků. Okružní jízda se zastavením ve vojenském muzeu ... a mnoho dalšího.
Setkání motorových vozů řady M 262.0. "Expres Výtopna Zdice" speciálně z Prahy. Historickým autobusem do Zdic na výstavu plastikových modelů dopravních prostředků. Okružní jízda se zastavením ve vojenském muzeu ... a mnoho dalšího.
V roce 2010 se již po páté otevírá muzeum Výtopna Zdice v areálu bývalého lokomotivního depa Zdice. Toto poměrně mladé muzeum nechává vždy první celý víkend v měsíci od dubna do října nahlédnout do historie železniční a silniční dopravy.

Radim Říha z Výtopny Zdice informuje:
"U příležitosti zahájení sezóny 2010 Výtopny Zdice ve dnech 3. a 4. dubna je připraveno setkání motorových vozů řady M 262.0. Tyto legendární motorové vozy přezdívané "Kredenc" návštěvníky provezou několika zvláštními vlaky v okolí Zdic. První zvláštní vlak "Expres Výtopna Zdice" vyráží z pražského Hlavního nádraží v 8:15 hodin směr Beroun a následně Zdice s příjezdem 9:30 hodin. Po příjezdu je možné navštívit prostory muzea Výtopny Zdice, kam dorazí tři zástupci těchto motorových vozů na paprsky točny. Po prohlídce expozice je možné se svézt historickým autobusem do centra města Zdic, kde je možné navštívit výstavu plastikových modelů dopravních prostředků "Zdická padesátka" (VIII. ročník soutěže plastikových modelů se koná v kulturním domě ve Zdicích mezi 10 - 16 hodinou). Opět je pak možné nasednout do historického autobusu na okružní jízdu se zastavením ve vojenském muzeu a zpět do Výtopny Zdice.
Druhý zvláštní vlak "Herold expres" vyráží z nádraží Zdice ve 12:30 hodin směrem na Příbram a Březnici. Pro předem přihlášené zájemce (omezený počet-nutná rezervace na tel: 777 209 818) je po příjezdu do města dobrého piva Březnice zajištěna exkurze v místním pivovaru Herold. Po exkurzi každý účastník dostane malý pamětníí dárek. Ostatní cestující můžou navštívit tamní zámek, nebo si zpříjemnit procházkou po městě. Odjezd "Herold expresu" z Březnice je v 16:35 hodin do Zdic .
Na neděli 4. dubna je vedle otevření muzea Výtopny Zdice připravena jízda "Podbrdského motoráčku" s možností navštívit několik zdejších turistických cílů. Odjezd z nádraží Zdice je ve 12:10 hodin směr Lochovice, Hostomice, Liteň a Karlštejn. Zpět z Karlštejna vyráží "Podbrdský motoráček" v 15:33 a s příjezdem do Zdic v 17:10 hodin. Motorové legendy "Kredenc" se vrací za nedělního podvečera zpět do Prahy s odjezdem ze Zdic v 17:20 hodin.
Po oba dva dny je v prostorách Výtopny Zdice možnost občerstvení, ochutnat pivo Herold a zakoupit upomínkové předměty."
Program a jízdní řády budou cca 14 dní před akcí na:
www.saxi.cz
www.kzc.cz

2008: Záběry z oslav 80 let Výtopny Zdice

Setkání ve Výtopně Zdice 3. a 4. dubna 2010 s bohatým programem
Foto Výtopna Zdice