Volvo a Irizar uvádí školní autobus v kratší délce

V Austrálii uvádí Volvo Bus a Irizar na trh autobus Volvo B8R Euro VI s karoserií Irizar i6 3700. Po letech rozšíří řadu Volvo o novou délkovou variantu.
V Austrálii uvádí Volvo Bus a Irizar na trh autobus Volvo B8R Euro VI s karoserií Irizar i6 3700. Po letech rozšíří řadu Volvo o novou délkovou variantu.
Nový školní autobus s podvozkem B8R Euro VI střední velikosti 10,8 metru je doplněn moderní karosérií Irizar i6 3700. Půjde o první model Volvo na australském trhu středních a menších autobusů, a podle Volvo bude výhodou kombinace stávajících evropských výrobců.
 
Jsme nadšeni, že můžeme s Irizar oznámit uvedení našeho nového školního autobusu Volvo B8R Short Euro 6,“ říká Mitch Peden, generální ředitel Volvo Bus Australia. „Volvo Bus a Irizar jsou po desetiletí blízkými obchodními partnery a těšíme se, až náš nový model školního autobusu uvidíme na silnicích. Pro studenty po celé zemi zajistí bezpečnou, spolehlivou a ekologickou dopravu. Je to už desítky let, kdy Volvo Bus nabízela produkt této menší délky a novým B8R reaguje na měnící se potřeby v tomto odvětví.
 
Nové Volvo B8R je vybaveno nejúspornějším motorem Volvo D8K Euro 6 a osvědčenou převodovkou ZF. Volvo nabízí také doplňkové služby pro zajištění maximální efektivity, provozuschopnosti a podpory pro zákazníky z celé Austrálie. Bezpečnost a pohodlí zajišťuje Volvo Driver Support System s řadou funkcí, včetně varování před čelní srážkou s nouzovým brzděním, adaptivní tempomat, podporou udržování v jízdním pruhu a další.
 
"Tato spolupráce Volvo a Irizar spojuje naše silné stránky. Obě značky mají jedinečný technologický pokrok a silné zaměření na služby - provozovatelé mají přístup k největší síti prodejců Volvo v zemi a mobilní servisní dílny Irizar jsou k dispozici napříč zemí. Integrace služeb je kombinována pro podvozek, karoserii a klimatizaci a zákazníci mají tak mají jednotné kontaktní místo,“ uvedl Daniel Castro, generální ředitel společnosti Irizar Australia.
 
Moderní a klasický design karoserie Irizar i6 nabízí na 10,8 metru prostor, který lze nakonfigurovat pro kapacitu 35 až 45 míst k sezení a doplnit řadou prémiových interiérových funkcí.

Volvo Bus