IVECO BUS vyhrála tendr na 120 elektrických autobusů v Itálii
Řada E-WAY se vyrábí v závodě IVECO BUS v Rorthais ve Francii. ©Iveco Bus

120 městských elektrických autobusů E-WAY dodá největší italské soukromé dopravní společnosti Autoguidove Group. Nasazeny budou v oblastech Pavia, Voghera, Cremona, Monza, Boloňa a na jihovýchodě a jihozápadě Milána. 

120 městských elektrických autobusů E-WAY dodá největší italské soukromé dopravní společnosti Autoguidove Group. Nasazeny budou v oblastech Pavia, Voghera, Cremona, Monza, Boloňa a na jihovýchodě a jihozápadě Milána. 

Tříletá rámcová smlouva má hodnotu přibližně 65 milionů eur. Nákup je částečně financován díky příspěvkům z Národního plánu obnovy a odolnosti, doplňkových fondů a Národního strategického plánu pro udržitelný rozvoj Mobilita.

Autobus E-WAY je výsledkem dvacetileté zkušenosti IVECO BUS s vývojem a výrobou vozidel s alternativním pohonem. Domenico Nucera, prezident Bus Business Unit, Iveco Group, uvedl: „Jsme poctěni důvěrou, kterou zákazníci v celé Evropě vkládají do naší společnosti a našich vozidel. A jsme rádi, že přispíváme k pokračujícímu globálnímu vývoji veřejné dopravy směrem k budoucnosti s nulovými emisemi. Toto vítězství je dalším potvrzením toho, že naše řešení mobility bez emisí dokážou uspokojit různé požadavky různých zákazníků, pokud jde o udržitelnost, spolehlivost a efektivitu.“

Stefano Rossi, generální ředitel společnosti Autoguidovie, řekl: „Naše skupina je na cestě k mobilitě s nulovým dopadem. Nákup elektrobusů představuje přirozené pokračování pro společnost, která již má jeden z nejmodernějších a ekologických vozových parků v Itálii a vždy propagovala veřejnou dopravu jako hnací sílu růstu místních komunit, podniků a lidí v zemi.“
 
Vozový park Autoguidovie patří k nejmodernějším a nejekologičtějším v Itálii. Všech 777 autobusů nabízí nejmodernější standardy. Každý rok obnovuje v průměru kolem 5 % své flotily. Novým řešením k dosažení výrazných úspor paliva a snížení emisí do ovzduší se věnuje několik let. S dodávkami nových E-WAY začne IVECO BUS v druhé polovině roku 2023.
 
IVECO BUS je značka Iveco Group se sídlem v Turíně a kotované na burze Euronext v Miláně. Řada E-WAY se vyrábí v závodě Rorthais ve Francii. V lednu podepsala IVECO BUS rámcovou smlouvu na dodání až 150 elektrických autobusů pro společnost Busitalia. Další velkou zakázku možná získá IVECO BUS v Miláně. Spolu s BYD, Indrustria Italiana Autobus a Solaris je uchazečem o dodání až 340 elektrických autobusů pro ATM (zdroj Autobusweb.com). Autobusy s nízkými a nulovými emisemi se chystá vyrábět v novém závodě, který bude brzy slavnostně otevřen v italské Foggii.

 


IVECO BUS vyhrála tendr na 120 elektrických autobusů v Itálii
AUTOGUIDOVIE je jednou z prvních dopravních společností na italském trhu. Působí v městské i meziměstské veřejné dopravě prostřednictvím svých společností v Lombardii, Emilia Romagna, Veneto a Piemont. ©Iveco Bus