4 x Volvo Buses: 17 hybridů do Norska, dalších 20 hybridů do Velké Británie,
Hybridy pro Nettbus Oslo a pro britského dopravce Lothian Buses. Foto Volvo

Luxemburg jako testovací plug-in hybrid aréna a ocenění "Irish Coach of the Year 2014"
Luxemburg jako testovací plug-in hybrid aréna a ocenění "Irish Coach of the Year 2014"
17 hybridů Volvo pro Nettbuss v norském Oslo
17 nových hybridů bylo uvedeno do provozu v západní části Osla na začátku října. Skupina Nettbus má nyní celkem 43 hybridů Volvo ve své flotile. Norsko je pro Volvo Buses největším trhem s kompletními hybridy - v provozu je zde více než 80 vozidel. Nettbus provozuje hybridy Volvo také v Trondheimu a Hamaru. Spotřeba je zde oproti dieselu o litr méně na deset kilometrů. Nettbuss Øst má opci na kontrakt pro údržbu s Volvo Buses.

Nové hybridy jsou vozy druhé generace typu 7900, výrobcem deklarována je úspora paliva až do 39%. 17 novch autobusů pro Oslo má zákaznickou výbavu, např. elektricky vyhřívaná okna.

Společnost Volvo Buses dodala okolo 1200 hybridů do 20 zemí.
Dalších 20 hybridů Volvo pro britského dopravce Lothian Buses
Dopravce objednal 20 standardních hybridů 7900. Objednávka následuje po úspěšném uvedení obdobných vozidel dříve v tomto roce. Dodávka hybridů Volvo 7900 pro rok 2014 bude prvními vozy Volvo Euro 6. Jedná se o kompletní vozy Volvo s motory D5K 5.1 l podporovanými elektromotorem 120 kW a převodovkou I-Shift. Vozy mají elektronicky řízenou vzduchovou suspenzi a pneumaticky řízené brzdy.
Volvo Bus Corporation, dopravce Sales-Lentz a dvě ministerstva v Luxembourgu podepisují memorandum; Testování systému Volvo plug-in hybrid
Memorandum bylo podepsáno na veltrhu Busworld v Kortrijku. Mělo by se jednat o dlouhodobou spolupráci ve strategii diverzifikace a ekologizace ekonomiky, elektrifikaci dopravy v budoucnosti. Základem je testování systému Volvo plug-in hybrid s možnýmo 12 autobusy, které zakoupí a bude provozovat Sales-Lentz na stávajících linkách - do pravidelného provozu budou zaintegrovány od roku 2015. Smlouva zahrnuje také nastavení nabíjecí infrastruktury. V Luxembourgu vznikne otevřená platforma "Training and Control Centre" pro dopravce, zaměstnance údržby a ochrany. Data z testování vozidel budou využita k dalšímu vývoji vozidel, flotil a dopravního managementu a budou integrována do obecného konceptu Inteligentního dopravního systému. Prvních šest Volvo Plug-in Hybridů bude dodáno v roce 2015, dalších šest v roce 2016.
Dopravce Sales-Lentz, jeden z největších v Luxembourgu, je propagátorem alternativních technologií. Jako první společnost pořídila první hybridy Volvo už v roce 2009, nyní jich má ve flotile 13.


Volvo 9700 vítězem irského ocenění Coach of the Year 2014
Autokar Volvo 9700 byl oceněn v Dublinu. V testech bylo úspěšné vozidlo Volvo 13 m 6x2 nezávislým zavěšním přední nápravy s motorem D13C 460hp Euro 5 a převodovkou I-Shift. V oblasti Velké Británie a Irska je v provozu přes sto těchto autokarů.
Z tiskových zpráv Volvo Buses.

4 x Volvo Buses: 17 hybridů do Norska, dalších 20 hybridů do Velké Británie,
Volvo 9700 vítězem irského ocenění Coach of the Year 2014. Foto Volvo