2 x Volvo Buses ve světě: 132 autobusů pro BRT systém Belo Horizonte v Brazílii
Kloubový autobus Volvo v BRT designu s karosérií Marcopolo Foto Volvo Buses

a UD busy v Indii.
a UD busy v Indii.
132 autobusů pro BRT systém Belo Horizonte
Volvo Buses v Latinské Americe dodá 132 autobusů pro systém BRT (Bus Rapid Transit) v Belo Horizonte (Belo Horizonte je třetí největší metropolitní oblast a páté největší město v Brazílii). Zakázka sestává z 89 kloubových autobusů a 43 standardních busů. Volvo se uplatňuje v rámci BRT systémů v latinskoamerické oblasti - v brazilské Curitibě, kolumbijské Bogotě, Guatemala City, Mexico City, Santiagu de Chile a San Salvadoru. Autobusy v Belo Horizonte budou v provozu ve dvou koridorech systému MOVE.

Kloubový Volvo B340M má kapacitu 140 cestujících, autobusy jsou osazeny automatickou převodovkou, kotoučovými brzdami a EBS (elektronickým brzdovým systémem). Standardní autobusy mají podvozky B270F a jsou vyvinuty podle požadavků města. Jsou vyrobeny ze speciální oceli s motorem vepředu. Rozvor 13,2 m vozidla s vyšší kapacitou cestujících je 6300 mm. Navíc je ve výbavě exkluzivní Volvo řízení akcelerace, které umožňuje další úspory paliva. Jeho funkce zajišťuje, že je využita při startování pouze nezbytná síla. Podle fotografie je karosářem vozidel místní tradiční partner Volvo Marcopolo.
UD busy v Indii
Volvo Group realizovala důležitý strategický krok uvedením řady autobusů UD vyvinutých specificky pro rozvojové trhy. K představení došlo na tiskové konferenci v indickém Bangalore. Po Indii budou následovat další trhy tohoto typu v příštích letech. UD busy byly v minulosti jako značka silně přítomny v Japonsku a JV Asii. Nyní se obnovují a přizpůsobují tyto autobusy pro Indii a další trhy. Řada UD zahrnuje autobusy i autokary. V Indii je v současnosti v provozu 5000 autobusů a autokarů Volvo. Produkce řady UD začne ve výrobním závodě v Bangalore během roku 2014 a bude určena jak pro domácí trh, tak i na export.
BUSportál: UD byla podle Wikipedie původně zkratka pro dvoutakty, nyní se uvádí jako Ultimate Dependability, přeloženo snad jako maximální spolehlivost.

Z TZ Volvo Buses

2 x Volvo Buses ve světě: 132 autobusů pro BRT systém Belo Horizonte v Brazílii
Městský autobus řady UD Foto Volvo Buses