Změna v managementu v Daimler Trucks & Buses

Mirko Sgodda, nyní ředitel Compliance Trucks & Buses, se stane od 1. října novým ředitelem pro marketing, prodej a zákaznické služby v Daimler Buses.
Mirko Sgodda, nyní ředitel Compliance Trucks & Buses, se stane od 1. října novým ředitelem pro marketing, prodej a zákaznické služby v Daimler Buses.
Mirko Sgodda (46) bude nástupcem Ulricha Basterta (60), který odejde do důchodu 30. září 2020 po 35 letech práce v Daimleru.

Ulrich Bastert přišel do skupiny v roce 1985 a zastával různé manažerské pozice v byznyse s užitkovými vozidly, mimo jiné působil jako prezident tehdejšího DaimlerChrysler AG v České republice a jako ředitel prodeje a marketingu užitkových vozidel ve Francii. Od roku 2007 do roku 2015 byl Bastert ředitelem marketingu, prodeje a služeb Mercedes-Benz Truck, zodpovědným za prodej nákladních vozidel, jakož i veškerou komunikaci a marketing pro značku Mercedes-Benz Trucks. Od roku 2015 vede obchodní divizi Daimler Buses.

Mirko Sgodda zahájil svoji kariéru v Daimleru v roce 2002 a od té doby pracoval v různých prodejních funkcích napříč všemi značkami skupiny. Z mnoha iniciativ vyvinul strategie prodejní sítě a úspěšně implementoval produktová a servisní portfolia specifická pro užitková vozidla. Od roku 2010 do roku 2013 byl Mirko Sgodda zodpovědný za rozvoj prodejních sítí ve společnosti Daimler ve střední a východní Evropě, Africe a Asii (DCAA) a byl zodpovědný za řízení trhu všech značek na více než 120 trzích. V roce 2013 převzal jako člen výkonné rady oblast „Business Development“ v Mercedes-Benz Retail v Berlíně. Od roku 2017 je Compliance Officer pro Daimler Trucks & Buses v divizi Integrity & Legal ve Stuttgartu. Od 1. října převezme funkci Head of Marketing, Sales and Customer Services v Daimler Buses.

Daimler


Změna v managementu v Daimler Trucks & Buses
Mirko Sgodda, nyní ředitel Compliance Trucks & Buses, se stane od 1. října novým ředitelem pro marketing, prodej a zákaznické služby v Daimler Buses. Foto Daimler