Zlín: Multižánrový festival BusFest 2013 - hudba nejen v trolejbusech

27.3.2013. V rámci doprovodného programu komentovaná prohlídka Zlína z paluby historického vozidla. Nově TZ DSZO.
27.3.2013. V rámci doprovodného programu komentovaná prohlídka Zlína z paluby historického vozidla. Nově TZ DSZO.
30.3.2013: BusFest 2013: Komentovaná prohlídka Zlína z paluby Škody 706 RTO

Trolejbusy povozí účastníky hudebního festivalu Busfest

Tři kloubové trolejbusy pronajme ve středu 27. března 2013 Dopravní společnost Zlín – Otrokovice pořadatelům 4. ročníku hudebního festivalu Busfest. Budou projíždět centrem Zlína a v každém z nich bude hrát jedna hudební skupina. Posluchači budou nastupovat na obratišti Sportovní hala.

„S pronájmem trolejbusů pro tuto akci máme z minulých let dobrou zkušenost. Jsme rádi, že naše vozy mohou posloužit nejen jako každodenní dopravní prostředek, ale při této akci také jako prostředí pro kulturní akci a pobavení cestujících – posluchačů,“ uvedl Věroslav Horák, který bude jeden z trolejbusů ve středu v podvečer řídit.

DSZO pronajímá pořadatelům festivalu z Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati své tři nízkopodlažní kloubové trolejbusy typu Škoda 25Tr ve středu 27. března 2013 na dobu od 17 do 21 hodin. V každém z trolejbusů bude hrát jedna hudební skupina. Posluchači, kteří si u pořadatelů zakoupí vstupenku, nastoupí na točně Sportovní hala a absolvují v hrajícím trolejbusu půlhodinovou jízdu po trase linky 8 (mimo Jižní Svahy). Tři hrající trolejbusy pojedou v koloně za sebou. Nebudou zastavovat na žádných zastávkách. Na transparentu bude mít každý z vozů vypsán název kapely. Po návratu ke Sportovní hale si mohou posluchači případně vybrat zase některý jiný vůz s jinou hudbou a projet si stejný okruh znovu. Tyto jízdy absolvuje konvoj tří trolejbusů DSZO čtyřikrát za sebou.

TZ Dopravní společnost Zlín–Otrokovice
Ve večerních hodinách 27. 3. 2013 proběhne v centru města Zlína další ročník netradičního hudebního festivalu BusFest. Městem budou projíždět trolejbusy nabité různorodou hudbou a skvělou náladou.
Festival vznikl v roce 2009 pod taktovkou Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně v rámci předmětu komunikační agentura. BusFest je netradiční studentský festival, jehož podstatou je dovolit posluchačům, aby byli blíže svému hudebnímu favoritu a to přímo v prostoru trolejbusu.
Více na http://www.busfest.cz


Zlín: Multižánrový festival BusFest 2013 - hudba nejen v trolejbusech
Zlín: Multižánrový festival BusFest 2013 - hudba nejen v trolejbusech