Ze světa nákladních vozů: Tatra v soutěži o titul Truck of the Year 2012

Do prestižní soutěže se nominoval vůz TATRA PHOENIX. Výsledek.
Do prestižní soutěže se nominoval vůz TATRA PHOENIX. Výsledek.
Titul získal nový silniční tahač Mercedes-Benz Actros.

Jak uvádí TZ společnosti TATRA Kořivnice, nejnovější vůz TATRA PHOENIX se stal druhým nejlépe hodnoceným nákladním automobilem v celkovém pořadí letošního ročníku prestižní mezinárodní odborné soutěže International Truck of the Year 2012. Výsledky soutěže byly zveřejněny v předvečer zahájení 14. ročníku mezinárodního oborového veletrhu Trailer 2011 v belgickém městě Kortrijk. Skvělý výsledek Tatry je znásoben faktem, že vítězný truck se řadí do segmentu silničních tahačů dálkové kamionové dopravy. TATRA PHOENIX se tak stala pro rok 2012 nejlépe hodnoceným plněpohonným vozidlem v celé soutěži.
Kopřivnice - Poprvé ve více než třicet pět let dlouhé historii udělování prestižního evropského titulu „Truck of the Year“ byl nominován těžký nákladní vůz ze státu regionu střední Evropy. Nová modelové řada těžkých nákladních vozidel TATRA PHOENIX se jako první český produkt v historii uchází o titul, který uděluje každoročně mezinárodní jury složená z reprezentantů nejdůležitějších odborných magazínů segmentu nákladních vozidel evropského kontinentu. Nominaci do soutěže provází několik důležitých kritérií mezi nimiž jsou velmi přísně posuzovány především míra přínosu inovací v konstrukci vozidla a sériová produkce.

Z TZ TATRA
Vyhlášení titulu proběhlo na veletrhu Trailer 2011 během slavnostního zahájení. Veletrh Trailer se koná po čtrnácté v areálu výstaviště Xpo v Kortrijku (jako Busworld) 25. - 29.11.2011.

Ze světa nákladních vozů: Tatra v soutěži o titul Truck of the Year 2012
Mercedes-Benz Actros