Mezinárodní workshop GUF proběhne 20.9.2013 v Ostravě.
Mezinárodní workshop GUF proběhne 20.9.2013 v Ostravě.
Při příležitosti účasti MD v rámci hlavního víkendového programu „Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil Armády České republiky“, konaného ve dnech 21. – 22. září 2013 na Letišti Leoše Janáčka Ostrava, připravujeme dne 20.9.2013 rovněž v Ostravě, v prostorách Vysoké školy báňské - Technická univerzita Ostrava, seminář „Galileo User Forum (GUF)“, který bude zaměřen na využití globálních družicových navigačních systémů EGNOS a Galileo pro osoby se sníženou schopností pohybu nebo orientace.

Seminář GUF organizuje MD (za podpory evropské agentury GSA, která sídlí v Praze) s cílem formulovat a nastavit doporučení pro další rozvoj a nasazení družicových navigačních systémů EGNOS a Galileo v tomto případě pro osoby se sníženou schopností pohybu nebo orientace.
Seminář je rozdělen do následujících tří základních bloků:
  1. (mezinárodní/evropská) koncepce a legislativní rámec pro rozvoj systémů GNSS pro osoby se sníženou schopností pohybu nebo orientace;
  2. jaká technická řešení jsou nyní k dispozici;
  3. potřeby a očekávání koncových uživatelů.

Co se uživatelského fóra Galileo (GUF), jedná se o českou iniciativu, která umožní setkání koncových uživatelů aplikací GNSS. Prostřednictvím semináře GUF se budou moci účastníci zapojit do technické diskuze s evropskými institucemi zodpovědnými za rozvoj systémů družicové navigace a návazných aplikací – Evropská komise, Agentura pro evropský GNSS (GSA) a dalších evropských iniciativ.

Očekává se účast do 50 účastníků, účast na semináři GUF je bezplatná.
Aktuální informace o semináři a předběžný program
TI MD ČR