Svátek volnějších ulic a jízdních kol zejména tam, kde se stávkovalo. Den na Florenci proběhl až nebývale klidně. Některé autobusy díky dobrému průjezdu Prahou přijely dokonce dříve.
Svátek volnějších ulic a jízdních kol zejména tam, kde se stávkovalo. Den na Florenci proběhl až nebývale klidně. Některé autobusy díky dobrému průjezdu Prahou přijely dokonce dříve.
Klára Bachová z ČSAD Praha holding BUSportál informovala o situaci na ÚAN Florenc:
Od ranních hodin je provoz na ÚAN plynulý, bez zpoždění či zrušených spojů, vše jezdí dle jízdních řádů. Dokonce příjezdy v ranní špičce byly realizovány v časovém předstihu, což nebývá zvykem a přisuzujeme to zcela volnému průjezdu Prahou.
Změnu jsme pocítili včera, kdy se dal provoz na ÚAN přirovnat k pátečnímu silnému provozu, bylo realizováno větší množství posilových spojů a i návštěvnost nádraží byla velmi nadprůměrná. Dnes je tomu naopak. Cestujících, alespoň podle našeho zjištění, je opravdu málo, a to jak v přijíždějících a odjíždějících autobusech, tak na ÚAN.
Pokud se průjezdnost Prahou v průběhu dne nezmění, předpokládáme stejný stav po celý den. Jestliže se situace změní, budeme využívat všechny naše informační služby, které jsme v tomto týdnu posílili, k informování cestující veřejnosti a k zabezpečení řádného odbavování spojů.
Vše je zatím klidné, lidí opravdu rapidně ubylo, takže snad dnešní den proběhne v pořádku.
Dan Vyhnalík z předprodeje AMSBUS ČSAD SVT Praha s.r.o. doplnil:
Hala na Florenci je skoro prázdná. Včera odpoledne a večer byla u předprodejních pokladen větší poptávka, lidé si kupovali na včerejší večerní odjezd z Prahy a hlavně na pátek a na neděli obvyklé víkendové spoje, které si jindy kupují ve čtvrtek, protože předpokládali, že dneska se na Florenc nedostanou. Žádný dopravce žádnou posilu na dnešek nanasadil. Cestující v očekávání komplikací v MHD cestování omezili či odložili.