Vyjádření ředitele Student Agency Radima Jančury ke společnosti Asiana

v souvislosti se situací na trase Praha - Karlovy Vary. Možnost vyjádření nabídl BUSportál vzhledem k tiskovým zprávám společnosti Asiana.
v souvislosti se situací na trase Praha - Karlovy Vary. Možnost vyjádření nabídl BUSportál vzhledem k tiskovým zprávám společnosti Asiana.
Radim Jančura, ředitel Student Agency, poskytl BUSportálu tyto informace:
"Zůstane Asiana na lince Praha - Karlovy Vary?
Ti co sledují dění na autobusové sceně, tak se nestačí divit. 1.8. 2007 Asiana ohlásí odchod z linky, posteskne si, že ji nikdo z úřadů nemá rád. Přesně týden nato tuto zprávu dementuje a tváří se, že ji nikdy ze svých úst nevypustila.
Tak či tak my vítáme zpět Asianu na tuto linku, je zde dostatek prostoru pro obě společnosti. Počet cestujících na palubách Student Agency neustále roste a po zdražení jízdného z 50 Kč na 80 Kč jsou naše spoje již v zisku. Našim vstupem na jakoukoliv linku se počet cestujících díky vysoké kvalitě a nízké ceně vždy zdvojnásobí. Mnoho klientů nechá auto doma a začíná jezdit pohodlným autobusem...
Asiana je jako malé dítě, které neví co chce. Jednou to, podruhé ono. 1.8.2007 vydala prohlášení, kde obviňuje:
1) Odbor dopravy Magistrátu hl.m. Prahy, že udělil licenci na linku, přitom veřejná doprava na vlastní podnikatelské riziko je plně liberalizována.
2) Odbor strategie a rozvoje provozu (Airport Operations Department) Letiště Praha o umožnění používat stejnou zástavku Sever 1, kterou používala naše společnost s tím, že tím byla omezena jak možnost užívání zástavky, tak i plocha pro jízdní řády, a to vše ve prospěch konkurenční firmy Student Agency. Je-li kapacita zastávky, majitel nebo správce nemá právo odmítnout jinému dopravci užívání této zastávky.
3) ředitele společnosti Dopravní podnik Karlovy Vary, a.s. za umožnění konkurenční společnosti Student Agency odjezd z Terminálu ve stejných časech, které předtím byly schváleny pro spol. ASIANA. Ten, kdo zná služby Student Agency, ví, že odjíždíme vždy každou celou hodinu.
4) Ministerstvo financí, že nám nezatrhlo jízdné za 50 Kč pro kreditové a otevřené jízdenky. Ministerstvu jsme dokázali, že naše kalkulace s cenou 50 Kč pro rezervace přes internet a 120 Kč pro jízdenky zakoupení na prodejních místech je životaschopná, tedy zisková.
Asiana nechápe, že doby centrálního řízení jsou pryč a nyní se o přízeň cestujících uchází trh. A jen ten rozhodne, kdo zůstane a kdo ne...
Víme, že dokážeme dát cestujícím to, co žádají. Proto preferují cestování s námi."
Radim Jančura, ředitel Student Agency
Tisková zpráva:Společnost ASIANA neuvažuje o zastavení dopravy z Karlových Varů.