K 1. únoru 2007 je základní dopravní obslužnost regionu v autobusové dopravě zajištěna linkovou dopravou. Po pěti měsících byl ukončen provoz i na několika posledních linkách příležitostné dopravy. Změny nastávají na Šluknovsku, Libochovicku a v horských oblastech okresu Teplice.
K 1. únoru 2007 je základní dopravní obslužnost regionu v autobusové dopravě zajištěna linkovou dopravou. Po pěti měsících byl ukončen provoz i na několika posledních linkách příležitostné dopravy. Změny nastávají na Šluknovsku, Libochovicku a v horských oblastech okresu Teplice.
K 1. únoru 2007 je základní dopravní obslužnost regionu v autobusové dopravě zajištěna linkovou dopravou. Po pěti měsících byl ukončen provoz i na několika posledních linkách v režimu příležitostné dopravy. Její objednávání krajským úřadem bylo nutné poté, kdy někdejší dominantní autobusový dopravce, Dopravní podnik Ústeckého kraje a.s. (DPÚK) nezákonně zastavil provoz více než 2100 spojů v srpnu 2006 a kdy přistoupil k dalším omezením služeb po 8. září téhož roku. Cestující, kteří doposud využívali bezplatné autobusy příležitostné dopravy, nyní budou cestovat s dopravci, vybírajícími vybírají jízdné podle svých platných tarifů. Poslední linky příležitostné autobusové dopravy byly zajišťovány v oblasti Bílinska, kde ode dneška postupně přebírá autobusové linky Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova a to podle nabývání platnosti vydávaných licencí.

Rada Ústeckého kraje rozhodovala na své poslední schůzi (dne 31.1.2007) o uzavření dodatků smluv o závazku veřejné služby ve veřejné linkové dopravě k zajištění základní dopravní obslužnosti na vymezených linkách v oblastech Dolní Poohří, Bílinsko, Šluknovsko, příměstská oblast Teplice a České středohoří – západ. Krajští radní odsouhlasili pro Bílinsko uzavření dodatků ke smlouvám s Dopravním podnikem měst Mostu a Litvínova a.s (DPML), s Dopravním podnikem Mladá Boleslav, s.r.o. (DPMB) a s Dopravním podnikem měst Chomutova a Jirkova a.s. (DPCHJ). Dodatky vstupují v platnost 1. února, avšak dohody s DPChJ a DPMB jsou uzavřeny na dobu určitou s tím, že celou oblast by měl po 3. březnu 2007 zajišťovat DPML.

Na výrazné zlepšení kvality nabízených služeb v linkové autobusové dopravě se mohou od 4. února těšit cestující v oblasti Šluknovsko, kde základní dopravní obslužnost zajišťuje do soboty 3. února podle starých jízdních řádů dopravce ČSAD Semily, a.s. Semilský dopravce bude od neděle

4. února dopravu provozovat podle dlouhodobé osmileté smlouvy, do níž byl zakomponován nový dopravní systém této oblasti. Od podzimu dopravu v oblasti zajišťují převážně řidiči ČSAD Semily dojíždějící z Libereckého kraje, teď ale dopravce získává zkušené řidiče přímo ze Šluknovska. Společnost, pocházející z Libereckého kraje, kde je nejsilnější přepravní firmou zajišťující osobní přepravu, patří do TOP deset v rámci celého Česka.V podzimním koncesním řízení skončili Semilští druzí, vítězná firma ale nedostála svým závazkům a zakázku na Šluknovsku získali později, na základě rozhodnutí Rady Ústeckého kraje.

Nové spoje budou po změně jízdního řádu dne 4. března 2007 zajištěny pro občany Mikulova a Moldavy na Teplicku. Spojení tak bude lepší než bylo v době, kdy do krušnohorské oblasti jezdily vlaky v původním rozsahu. Poté, co krajští radní změnu projednanou s obcemi schválili, budou v pracovních dnech jezdit autobusy Dopravního podniku Teplice s.r.o. jezdit do hor i brzy ráno pro cesty do zaměstnání a dopoledne pro cesty na úřady a k návštěvám lékařů ve spádových Teplicích. Po dalších úpravách provozu v oblasti „Příměstská doprava Teplice“ se zlepší spojení do hor z Teplic o víkendech, vzhledem k dohodnutým úpravám návazností autobusů na vlaky v Dubí.

K nutné změně dochází od 5. února i na Libochovicku, kde se začíná oprava mostu přes Ohři mezi Libochovicemi a obcí Poplze. Autobusy budou stejně jako veškerá doprava jezdit po objížďce přes Kostelec nad Ohří. Na některých linkách kolem Libochovic tak muselo dojít k časovým posunům aby nebyly ztraceny přestupní návaznosti. Upozorňujeme občany Libochovicka, aby věnovali svým spojům v následujících dnech pozornost.

Kompletní TISKOVÁ ZPRÁVA Ústeckého kraje ze dne 1.2.2007 včetně samostatné části Změny v dopravní oblasti Šluknovsko