Transdev Slovakia převzala dopravce SAD Prievidza
V prosinci 2018 SAD Prievidza uspěla ve veřejné soutěži na provozování dopravní obslužnosti MHD v Prievidzi a Bojnicích na 10 let a v té souvislosti zařadila do provozu tři nové autobusy Solaris Urbino 10,5. Foto SAD Prievidza

Mezinárodní dopravní skupina Transdev vstupuje na trh příměstské autobusové dopravy na Slovensku. K 3. srpnu 2022 se stala vlastníkem 100% akcií společnosti SAD Prievidza a.s.
Reklama
Mezinárodní dopravní skupina Transdev vstupuje na trh příměstské autobusové dopravy na Slovensku. K 3. srpnu 2022 se stala vlastníkem 100% akcií společnosti SAD Prievidza a.s.
SAD Prievidza je tradičním dopravcem s téměř 400 zaměstnanci a dlouholetými zkušenostmi v různých segmentech autobusové dopravy. Zajišťuje především regionální dopravu ve veřejném zájmu na základě smlouvy o poskytování příměstské dopravy na území Trenčínského kraje. Provozuje také městskou hromadnou dopravu ve městech Prievidza, Bojnice, Partizánske, Bánovce nad Bebravou a Handlová. Kromě toho poskytuje i zájezdovou a smluvní dopravu. Flotilu autobusů tvoří 214 autobusů převážně značek Iveco, SOR a Solaris na dieselový pohon a stlačený zemní plyn.

Díky této akvizici zaměstnává slovenský Transdev téměř 600 lidí a provozuje přes 300 autobusů. Na Slovensku Transdev působí v autobusové dopravě od ledna 2022, kdy začal provozovat MHD v Nitře. Od 1. září vyjede také na linky MHD v Trenčíně. S nákupem SAD Prievidza bude zabezpečovat i příměstské linky.

"V návaznosti na úspěchy ve veřejných zakázkách v roce 2020 a 2021, je akvizice SAD Prievidza dalším skvělým pokračováním podnikatelského růstu skupiny Transdev na Slovensku. SAD Prievidza je uznávaným obchodním partnerem s dlouholetou vysokou úrovní poskytovaných služeb. Těšíme se, že budeme spolu se zaměstnanci společnosti dále rozvíjet podnikání Transdev na Slovensku,“ říká Radim Novák, generální ředitel Transdev pro Českou republiku a Slovensko.

Věřím, že jsme pro další rozvoj a budoucnost společnosti SAD Prievidza vybrali toho nejlepšího majitele, který naváže na naše úspěchy. Transdev je nadnárodní inovativní hráč v dopravě, který se velmi rychle etabloval na českém i slovenském trhu a je považován za spolehlivého dopravního partnera. Jsme přesvědčeni, že Transdev přinese zaměstnancům společnosti a jejím obchodním partnerům další perspektivu,“ říká Maroš Buocik, předchozí akcionář společnosti SAD Prievidza (ADVANCE INVESTMENTS a.s.).

Transdev vlastní francouzská finanční instituce Caisse des Dépôts (66%) a německá skupina RETHMANN (34%). Zaměstnáva téměř 82 000 lidí v 18 zemích světa a v roce 2021 dosáhla celkových příjmů ve výši 7 miliárd EUR. Každý den přepraví 11 milionů cestujících.