Solaris, nový kontrakt z Polska

Město Ostrów Wielkopolski objednalo ke čtyřem už provozovaným šest nových elektrických autobusů Urbino 12 od domácího výrobce.

Město Ostrów Wielkopolski objednalo ke čtyřem už provozovaným šest nových elektrických autobusů Urbino 12 od domácího výrobce.

Ostrów Wielkopolski objednal šest elektrických autobusů Solaris Urbino 12. Hodnota zakázky činí něco přes 16 milionů PLN (3,5 milionů eur).

Je to další objednávka pro Solaris na dodávku autobusů s nulovými emisemi do tohoto města. Od roku 2017 jezdí v ulicích Ostrów Wielkopolski čtyři elektrické autobusy Solaris. Na základě nově podepsané smlouvy se k nim příští rok připojí šest nových. Od podpisu smlouvy má výrobce na dodání 365 dní. Kromě elektrických modelů dodal Solaris 27 autobusů s dieselovými motory.

Objednané autobusy budou vybaveny trakčním motorem o výkonu 160 kW. Vozidla budou poháněna energií z 200 kWh baterií Solaris High Energy, dobíjených plug-in a pantografem. Solaris dodá i tři nabíječky.

Autobusy mají 28 sedadel a 49 cestujících může stát. Budou vybaveny klimatizací, informačním systémem a porty USB. Objednatel se rozhodl umístit na palubu defibrilátor, který značně zvýšuje šance na záchranu života osob s náhlou srdeční zástavou.

Solaris spolupracuje s MZK Ostrów Wielkopolski od roku 2004. Město je jedním ze 16 polských měst, která využívají elektrické autobusy značky Solaris pro městskou dopravu.

Solaris