Do systému ODISka se tak zapojuje odbavovací zařízení firmy EMtest, posledního z pěti existujících dodavatelů v regionu.
Reklama
Do systému ODISka se tak zapojuje odbavovací zařízení firmy EMtest, posledního z pěti existujících dodavatelů v regionu.
Od 1. července 2013 mohou cestující využívat bezkontaktní čipovou kartu ODISku na linkách integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje ODIS u dalšího, již pátého dopravce, a to TQM-holding s.r.o.

ODISka je jediným vzájemně uznávaným elektronickým platebním prostředkem u dopravců zajišťujících veřejnou osobní dopravu v rámci integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje ODIS. Prvním vydavatelem byl Dopravní podnik Ostrava a.s., který ODISku vydával původně pod názvem e-karta již od roku 2011. V následujícím roce zahájily akceptaci ODISky dva dopravci, nejprve autobusový dopravce Radovan Maxner a poté i České dráhy, které na zařízeních UNIPOK rovněž nahrávají kupóny dlouhodobých časových jízdenek. Od 2.4.2013 lze pořídit ODISku u dalšího vydavatele, kterým je Veolia Transport Morava a.s., od 1.7.2013 Arriva Morava a.s., u tohoto dopravce je možné poprvé využít ODISku i jako platební prostředek jednotlivého jízdného, tj. je reálně využívána elektronická peněženka. A ve stejném rozsahu lze ODISku používat od 1.7.2013 i u autobusového dopravce TQM-holding s.r.o., který se stane v nejbližších týdnech dalším, v pořadí již třetím vydavatelem ODISek.

Datum 1.7.2013 je významné i tím, že se do systému ODISka zapojuje odbavovací zařízení posledního z pěti existujících dodavatelů zařízení, a to zařízení firmy EMtest.

Bližší informace na www.kodis.cz.
TZ KODIS