ROPID: QR kódy na zastávkách pro aktuální informace o odjezdech

Zkušebně na vybraných zastávkách autobusové linky 173.
Reklama
Zkušebně na vybraných zastávkách autobusové linky 173.
Tyto kódy umožní majitelům „chytrých telefonů“ zobrazit přímo na jejich mobilním telefonu aktuální odjezdy nejbližších spojů z konkrétní zastávky.

Těmito kódy byly zkušebně vybaveny vybrané zastávky na lince 173, která jezdí v trase Násirovo náměstí – Nádraží Modřany – Točná. Po optickém načtení kódu do mobilního telefonu (pomocí některé z bezplatných aplikací čteček QR kódů) je uživatel přesměrován na webovou stránku s aktuálními odjezdy z konkrétní zastávky včetně aktuálního zpoždění. Všechny autobusy na lince 173 (i na linkách 165, 341 a 342) jsou totiž vybaveny zařízením GPS pro sledování aktuální polohy, a tudíž se v případě zpoždění tato odchylka zobrazí i na uvedené webové stránce.

QR kódy jsou vyobrazeny v informační vitríně u jízdních řádů přímo na zastávkových označnících. Pokud se novinka osvědčí, bude ROPID uvažovat o jejím rozšíření i na další zastávky.

Zastávky s QR kódy: Točná, Hrazanská, Cholupice, Cholupický vrch, Hornocholupická, Baba I, Baba II, K Vystrkovu, Na Šabatce, Modřanská škola, Darwinova, Lehárova, Na Cikorce, Tyršova čtvrť, Ke Schodům, Násirovo náměstí.

TZ ROPID