Rodinný den EvoBus

V sobotu 7. září pořádá společnost EvoBus ve výrobním závodě v Holýšově tradiční Rodinný den.
V sobotu 7. září pořádá společnost EvoBus ve výrobním závodě v Holýšově tradiční Rodinný den.
EvoBus Česká republika působí na českém trhu přes 20 let. Od roku 1998 vznikají ve výrobním závodě v Holýšově segmenty karoserií pro autobusy Mercedes-Benz a Setra. Moderní postupně se rozšiřující výrobní středisko navázalo na původní výrobu autodílů v Holýšově a převzalo výrobu segmentů pro autobusy Mercedes-Benz a Setra. V roce 2001 byl otevřen vlastní výrobní závod. Ve fázích bylo investováno do dalších výrobních kapacit a během dalších 4 let se vybudovaly haly 12 a 13, kde vznikaly podvozkové části karoserie. V polovině roku 2006 bylo otevřeno v Praze nové servisní a prodejní centrum. Nové centrum se začalo stavět na zelené louce v dubnu 2006 a v plném provozu bylo již v říjnu. Celková investice na výstavbu jednoho z nejmodernějších evropských center pro opravu autobusů dosáhla 4 milionů Euro. Na zastavěné ploše 3 000 m² se nachází dílenské prostory pro 14 autobusů, administrativní a obchodní centrum pro zákazníky, sklady náhradních dílu a zázemí pro vedení společnosti. V roce 2012 byla uvedena do provozu hala 20, která zajišťovala prostor pro výrobu čelních dílů a střech autobusů. EvoBus v Holýšově zaměstnává téměř 700 zaměstnanců.

V současné době probíhá v Holýšově výstavba nového komplexu výrobních hal. Závod se rozroste o více než třináct hektarů na celkových 23,4 ha. Výroba bude z dosavadních segmentů vozidel rozšířena o celé skelety zájezdových autobusů. Nadále se bude dodávat přibližně 3000 segmentů karoserií městského autobusu Citaro, které se v Mannheimu sestaví do kompletní karoserie.

V sobotu 7. září můžete v Holýšově vidět autobusy Mercedes-Benz a Setra a podívat se, kde vznikají.


Rodinný den EvoBus
Ve výrobním závodě v Holýšově se můžete v sobotu podívat do výrobních prostor. Kromě šikovných lidských rukou spoléhá výrobce i na roboty. Foto EvoBus