RegioJet pozastavuje provoz autobusových linek do Itálie

Spoje do Benátek a Říma a do Milána příští týden nevyjedou. Jedná se o preventivní opatření. FlixBus zatím jezdí podle platných jízdních řádů. 
Spoje do Benátek a Říma a do Milána příští týden nevyjedou. Jedná se o preventivní opatření. FlixBus zatím jezdí podle platných jízdních řádů. 
V návaznosti na aktuální vývoj situace s šířením koronaviru v Itálii rozhodl dopravce RegioJet o následujících opatřeních v provozu autobusových linek z Itálie do České republiky:

•    Provoz veškerých autobusových spojů RegioJet bude s účinností od konce tohoto týdne do odvolání pozastaven. Jedná se o autobusové linky Praha - Brno - Benátky - Řím a zpět a Praha - Miláno a zpět.

•    Cestujícím, kteří mají rezervace na spoje jedoucí příští týden, bude umožněna buď přerezervace na spoje, které jedou během tohoto týdne, tak aby měli možnost vrátit se zpět do České republiky a nezůstali v Itálii bez dopravy. Nebo jim bude umožněno zrušení cesty a vrácení peněz bez stornovacího poplatku.

•    RegioJet současně ruší stornopoplatky u všech jízdenek zakoupených z a do Itálie a to zatím pro všechny cesty s termínem jízdy do 31. 3. 2020.

Poslední pravidelný autobusový spoj RegioJet do Itálie bude odjíždět v pátek tento týden; dopravce přijal preventivní opatření týkající se provozu těchto spojů. Postup konzultuje s hygienickou službou České republiky. První spoj do Benátek by měl vyjet v pondělí 16. března.

RegioJet zároveň všechny dotčené cestující na linkách z Itálie kontaktuje a informuje je o dalším postupu a přijatých opatřeních. Dalších spojů se omezení provozu netýká. RegioJet situaci sleduje a bude ji průběžně upřesňovat.

FlixBus vývoj situace kolem koronaviru pečlivě sleduje a řídí se konkrétními doporučeními a nařízeními příslušných úřadů. Všechny jeho autobusové spoje prozatím jezdí dle jízdního řádu. Dopravce je skrze dispečink (24/7) v úzkém kontaktu také s dopravními partnery a řidiči a doporučil jim zavedení zvláštních bezpečnostních a hygienických opatření včetně intenzivnější kontroly čistoty autobusů a zajištění dezinfekčních přípravků pro cestující.