Quantron dodává e-busy do italského Turína

Od října 2023 bude v Turíně v provozu šest vozů QUANTRON CIZARIS 12 EV, jejichž úkolem je podpora systému městské hromadné dopravy. Jde o dosud největší objednávku německého výrobce.

Od října 2023 bude v Turíně v provozu šest vozů QUANTRON CIZARIS 12 EV, jejichž úkolem je podpora systému městské hromadné dopravy. Jde o dosud největší objednávku německého výrobce.

Nové elektrické autobusy budou zařazeny do provozu na nově otevřené autobusové lince, jejíž provoz začne v říjnu letošního roku. Jejich používáním se ušetří přibližně 409,2 tuny CO2 ročně.

Zákazníkem je Miccolis, akciová společnost se sídlem v Bari, která působí v síti městské veřejné dopravy, školní dopravy, jakož iv komerčním sektoru. Společnost v současnosti provozuje přibližně 500 autobusů v různých oblastech Itálie. Pro Miccolis jsou bezemisní vozy QUANTRON důležitým krokem na cestě k dosažení udržitelnějšího a klimaticky neutrálního vozového parku.

Elektrické autobusy QUANTRON CIZARIS 12 EV jsou vybaveny výkonnými 363 kWh bateriemi, které umožňují spolehlivý dojezd až 370 km. Autobus o délce 12 metrů nabízí dostatečný prostor až pro 89 cestujících.

Jsme nesmírně hrdí, že jsme vyhráli tendr na e-busy v Itálii,“ řekl Alexander Stucke, ředitel prodeje autobusů v Quantron AG. „S elektrickými autobusy QUANTRON CIZARIS 12 EV přispěje Miccolis pozitivně ke snížení emisí v Turíně.“

Fabrizio Simoni, výkonný ředitel Quantron Italy, dodal: „Je pro nás ctí, že první evropská vozidla CIZARIS budou v provozu v Turíně - městě, které je symbolem dopravy a mobility.“

Dvanáctimetrový Quantron Cizaris je prvním v nabídce německé společnosti, založené v roce 2019, v plně elektrické verzi. V roce 2023 by měla následovat verze s palivovými články (Cizaris 12 H). Quantron vystupuje jako partner asijského výrobce EV Dynamics.

busportal.sk a quantron.net