První plnicí stanice CNG v centru Prahy

je součástí sítě BONETT EUROGAS.
je součástí sítě BONETT EUROGAS.
Praha 20. června 2012 – Společnost Bonett Gas Investment ve spolupráci s firmou ČEPRO spouští do testovacího provozu plnicí stanici zemního plynu (CNG) na čerpací stanici EuroOil v ulici U Rajské zahrady v Praze 3. Jedná se o první veřejnou stanici nabízející CNG umístěnou v centru Prahy (sedmou v Praze), která je velmi dobře dostupná motoristům projíždějícím po magistrále centrem hlavního města. Stanici vybudovala společnost Bonett Gas Investment jako svoji investici. Nově otevřená plnicí stanice bude pro všechny zájemce z řad motoristické veřejnosti k dispozici 24 hodin denně, řidiči za odebraný plyn mohou provádět úhrady bankovními kartami, CNG kartami i pomocí hotovosti.

Nová plnicí stanice CNG na Praze 3 je součástí sítě BONETT EUROGAS a je koncipována tak, aby v budoucnu umožňovala mnohonásobné navýšení plnicí kapacity, v závislosti na očekávaném nárůstu počtu zákazníků. Motoristé mají k dispozici jeden výdejní stojan CNG, který díky průtoku až 50 kg/min. naplní tlakové nádrže osobních či dodávkových vozidel během několika minut. Současně si motoristé v rámci areálu čerpací stanice mohou doplnit i klasické pohonné hmoty.

„Počet vozidel jezdících na stlačený zemní plyn neustále roste, tomuto trendu je nutné přizpůsobovat i infrastrukturu a zvyšovat počet plnicích stanic. Tato, v pořadí 39. veřejná CNG stanice v ČR, se nachází na strategickém místě v centru Prahy, a to pouze kilometr od Václavského náměstí. Očekáváme proto zvýšený zájem nejen ze strany domácí motoristické veřejnosti, ale i zahraničních návštěvníků Prahy,“ říká Václav Holovčák, místopředseda představenstva Bonett Gas Investment.

Síť EUROGAS CNG provozovaná skupinou BONETT se otevřením stanice U Rajské zahrady stává druhou nejpočetnější v České republice. V tomto trendu hodlá BONETT nadále pokračovat realizací dalších CNG projektů.

Z TZ BONETT a ČEPRO
ČT24 20.6.2012: CNG a LPG - zkratky, kterým řidiči přichází na chuť stále víc

Redakce BUSportálu má v oblibě v současnosti zejména z logistických důvodů dvě pražské plnicí stanice - při průjezdu Prahou na Brno, Hradec Králové či Mladou Boleslav stanici Q100 na Modřanské, při cestách na Florenc pak volíme cestu na Plzeň přes plničku na Evropské, variantou jsou i Jinonice. Novou plničku v centru Prahy nedaleko Florence vyzkoušíme při nejbližší vhodné příležitosti. I přes existenci plničky doma v Plzni v areálu plynárny bychom v Plzni uvítali plničku s moderními parametry na místě, které by bylo vhodné i pro ty, kteří přijíždějí od Rozvadova. Také si neodpustíme už tradiční apel na vybudování plničky někde v polovině trasy Praha - Brno na D1 nebo rozumně poblíž. Důležitý je nejen nárůst počtu plniček, ale i jejich parametry a umístění.
Dagmar Braunová

První plnicí stanice CNG v centru Prahy
První plnicí stanice CNG v centru Prahy
První plnicí stanice CNG v centru Prahy
První plnicí stanice CNG v centru Prahy
První plnicí stanice CNG v centru Prahy
První plnicí stanice CNG v centru Prahy
První plnicí stanice CNG v centru Prahy