První objednávka nové VDL Citea v Chorvatsku

Sedm autobusů VDL Citea LLE-120 pro Polet d.o.o. do města Vinkovci na východě země je určeno pro městské linky.
Sedm autobusů VDL Citea LLE-120 pro Polet d.o.o. do města Vinkovci na východě země je určeno pro městské linky.
Tento týden VDL Bus & Coach dodala chorvatské společnosti Polet 7 autokarů VDL Citeas LLE-120. Zamířily do města Vinkovci na východě Chorvatska. Jedná se o úplně první nové VDL Citea do Chorvatska. Všechny autobusy jsou vybaveny ekonomickým motorem Euro 6 a budou nasazeny na různých městských linkách.

"Bohužel počet cestujících ve veřejné dopravě ve Vinkovci klesá." S příchodem těchto nových autobusů, které nabízejí velké pohodlí a bezpečnost, chceme změnit přístup místních obyvatel,“ říká Mijat Kurtušić, ředitel Polet. „Těchto sedm nových autobusů zlepší kvalitu veřejné dopravy. V rámci projektu chce Polet také usnadnit přepravu osob se zdravotním postižením, osob na invalidních vozících a starších osob. Kromě toho jsou všechny autobusy vybaveny motorem Euro 6, protože přikládáme velkou prioritu životnímu prostředí.“

VDL Citea LLE-120 pro Polet má 38 + 3 + 1 sedadel a mimořádně široké sedadlo vpředu. Modely VDL Light Low Entry jsou díky nízké úrovni vstupu snadno dostupné, mají velký prostor pro vozíky a kočárky a funkci kneelingu.

Byly zohledněny také povětrnostní podmínky v Chorvatsku. Všechna vozidla mají dvoujitá skla a účinný klimatizační systém Thermo King DS-805.

Chorvatská dopravní společnost Polet d.o.o. zahájil veřejnou hromadnou dopravu v roce 1964. Od společnosti, která původně provozovala 5 autobusů, se Polet rozrostl na významného dopravce v nejvýchodnější chorvatské provincii Vukovar-Srijem. Město Vinkovci je majoritním vlastníkem Poletu s podílem 62,22%. Asi 50% autobusové flotily Poletu tvoří autobusy a autokary VDL Bus & Coach.

VDL


První objednávka nové VDL Citea v Chorvatsku