Pomozte ocenění systému IDOS v soutěži Evropské komise
Grafika strany s hlasováním - odkaz viz dole.

ve veřejném hlasování mezi 12 plánovači cest. Hlasovat lze do 13. ledna 2012.
ve veřejném hlasování mezi 12 plánovači cest. Hlasovat lze do 13. ledna 2012.
Multimodální cestování je klíčovou součástí strategie Evropské komise pro budoucnost dopravy. Evropa se dnes může chlubit více než 100 různými plánovači cest, žádný z nich však nezahrnuje všechny země a všechny druhy dopravy.

Evropská komise proto uspořádala soutěž, která má stimulovat rozvoj skutečně integrovaného multimodálního a přeshraničního plánovače cest. Z plánovačů cest přihlášených do soutěže vybrala Evropská komise dvanáct, které se účastní hlasování. Hlasování je veřejné a bude trvat do 13. ledna 2012. Oznámení výsledků proběhne v únoru 2012 v Bruselu. Vítězové budou pozváni na světový kongres ITS ve Vídni v říjnu 2012, kde budou moci prezentovat své plánovače a nápady u stánku Komise.

Mezi plánovači cest, kterým je možné odevzdat svůj hlas, je i český IDOS. "Rádi bychom, aby naši spokojení cestující - uživatelé IDOSu, pro něj hlasovali. Anketu na toto téma jsme částečně vyvolali i my, neboť se chceme podílet na tvorbě celoevropských jízdních řádů. Domníváme se, že patříme s IT systémy ve veřejné dopravě k těm nejlepším, " říká Jan Kotík ze společnosti ČSAD SVT Praha s.r.o., která se systémem IDOS úzce spolupracuje např. s aplikací e-jízdenka. Hlasováním ze strany uživatelů IDOS je možné upozornit EU na kvality tohoto systému.

Informace v češtině:
Hlasování

Více informací k soutěži