Nové objednávky pro Solaris do Španělska

Polský výrobce uzavřel v Katalánsku a Baskicku smlouvy na své elektrobusy ze segmentu Midi.
Polský výrobce uzavřel v Katalánsku a Baskicku smlouvy na své elektrobusy ze segmentu Midi.
Po výběrových řízeních dodá Solaris Bus & Coach na Pyrenejský poloostrov dalších 6 elektrických autobusů a nabíjecí infrastrukturu. Dva elektrické autobusy Urbino 8,9 LE do města Martorell v provincii Barcelona v Katalánsku. Další dva Urbino 8,9 electric a dva 12metrové elektrické autobusy vyjedou do ulic v okolí Bilbaa v Baskicku. Obě dodávky mají být dokončeny do konce roku 2022.

Město Martorell (Ayuntamiento de Martorell) si objednalo dvě mobilní nabíječky s 40 kW. Provozovatel dopravy z Baskicka EuskoTren se rozhodl pro region koupit čtyři elektrické autobusy Solaris. Dva Urbino 8,9 LE pro linky do Usansola, a na linky provozované společností BizkaiBus dva Urbino 12. Nabíjet je budou 35 kW a 150 kW (2x pro dvě vozidla) nabíječky.

Urbino 8,9 LE electric pro Martorell budou vybaveny bateriemi Solaris High Power s kapacitou 90 kWh, nabíjeny budou přes noc plug-in i pomocí pantografu umístěného na střeše autobusu, a centrálním motorem o výkonu 160 kW.

Baterie pro dvanáctimetrové e-busy budou mít kapacitu 440 kWh, v kratších autobusech bude energie ukládána do baterií s kapacitou přes 260 kWh. Oba modely Urbino budou nabíjeny plug-in. Pohonnou jednotkou kratších autobusů bude 160 kW centrální motor, zatímco u 12metrových vozidel elektrická náprava se dvěma integrovanými elektromotory.

Všechny autobusy budou už standardně plně klimatizovány, vybaveny USB konektory a systémy pro odbavení a informování cestujících.