Malokapacitní autobus SKD Stratos LE 37 pro MHD v Jičíně
Foto BusLine

představila společnost BusLine.
představila společnost BusLine.
26. dubna 2014 dopravce BusLine představil a pokřtil v rámci akce „Cestujeme s MHD Jičín z minulosti do budoucnosti“ nový moderní malokapacitní autobus SKD Stratos LE 37 na podvozku Iveco Daily s emisní normou Euro 5. Autobus bude občanům Jičína zajišťovat přepravu v rámci MHD. Akce se zúčastnily přibližně dvě stovky návštěvníků, kteří měli možnost se zdarma provést novým malokapacitním autobusem i historickým autobusem Škoda 706 RTO.

„V loňském roce jsme v rámci MHD Jičín přepravili téměř 45 tisíc cestujících, a to na více než 32 tisících km. Vzhledem k tomu, že naše společnost uspěla ve výběrovém řízení na zajištění MHD v Jičíně na šestileté období, nasazujeme zde do provozu nový malokapacitní autobus SKD Stratos. Návštěvníci akce měli rovněž možnost posoudit technické vybavení i úroveň jízdy s autobusem Škoda RTO MTZ ze 70. let 20. století a díky tomu mohli porovnat úroveň cestování,“ uvedl generální ředitel společnosti BusLine Tomáš Roubiček.

Malokapacitní autobus SKD Stratos LE 37 na podvozku Iveco Daily má kapacitu 38 cestujících (z toho 21 sedících), nízkopodlažní část podlahy pro snadný nástup a výstup osob s omezenou pohyblivostí a rovněž pro přepravu dětského kočárku je za zadní nápravou.

Z TZ BusLine

Malokapacitní autobus SKD Stratos LE 37 pro MHD v Jičíně
Foto BusLine