IVECO ON sleduje již 1 200 vozidel

Nová služba IVECO ON je dostupná pro všechna vozidla Euro VIE a elektrické autobusy dodávané výrobcem od roku 2022. Zajišťuje správu vozového parku na dálku.

Reklama

Nová služba IVECO ON je dostupná pro všechna vozidla Euro VIE a elektrické autobusy dodávané výrobcem od roku 2022. Zajišťuje správu vozového parku na dálku.

Společnost IVECO BUS představila své první propojené služby správy vozového parku s názvem „Intellibus“ v roce 2018. Nové efektivnější telematické služby IVECO ON, jejichž Smart Pack je standardně součástí všech vozidel IVECO BUS dodaných od začátku roku, jsou již aktivní v 1 200 vozidlech.

IVECO ON byl uveden loni v říjnu na Autocar Expo v Lyonu, Next Mobility Exhibition v Miláně, FIAA 2022 v Madridu a v České republice na veletrhu CZECHBUS. Zájemci mohli zjistit, jak IVECO ON funguje a jaké jsou hlavní výhody:

  • Portál IVECO ON poskytuje přístup k rozsáhlým informacím o chování vozového parku autobusů v provozu, jedná se o spotřebu energie, průměrnou rychlost a ujetou vzdálenost za den, a hodnocení jízdního stylu. Zákazník má také možnost sledovat detailní data o jednotlivých vozidlech, což mu umožňuje řídit výkon svého vozového parku.
  • Dvě ŘÍDÍCÍ MÍSTNOSTI sídlí ve Vénissiux a Rorthais ve Francii, kde specialisté zpracovávají údaje o výkonu a denní technické zprávy z připojených vozidel IVECO BUS. ŘÍDÍCÍ MÍSTNOSTI monitorují flotily, aby pomohly předvídat poruchy v provozu a vyhýbat se neplánovaným odstávkám. Trakční baterie a další funkce jsou každý den podrobně analyzovány a poskytují užitečné informace pro řešení problémů.
  • Premium Pack, dostupný jako volitelná výbava, poskytuje informace v reálném čase zaměřené na provoz vozového parku. Zahrnuje volbu mezi portálem pro správu vozového parku v reálném čase a webovým rozhraním API pro správu vozového parku a Web API ITxPT Standard TiGR, výkonné standardizované řešení pro zákazníky, kteří potřebují monitorovat vozidla ve vozovém parku více značek. Toto API, standardizované ITxPT, eliminuje potřebu používat další telematický box pro přístup k datům z různých značek autobusů v rámci stejné flotily.

 

IVECO ON pomáhá optimalizovat výkon vozového parku a tím i služby nabízené cestujícím a zároveň zlepšuje celkové náklady na vlastnictví. V blízké budoucnosti mají být k dispozici na portále IVECO ON nové služby a vylepšená prediktivní údržba.