EMTEST: Modulární systém EMLINES - 'Build your own system'

Komplexní systémové řešení zasahuje do všech oblastí každodenního provozu.
Komplexní systémové řešení zasahuje do všech oblastí každodenního provozu.
Společnost EMTEST kontinuálně vyvíjí již několik let systémová řešení pro veřejnou hromadnou dopravu. "Know-how a dlouholeté zkušenosti jsou základem modulárního systému EMLINES, který v sobě zahrnuje veškeré funkce a vlastnosti pro odbavování cestujících, sledování polohy vozidel a informování cestujících. Ve spojení s vysokou pružností flexibilně reagovat na podněty a požadavky trhu jsme schopni nabídnout komplexní moderní řešení pro všechny typy veřejné hromadné dopravy, " vysvětluje Martin Zemek ze společnosti EMTEST.

Systém EMLINES je otevřený systém s širokým spektrem možností dalšího rozšiřování. Otevřenost systému je zaručena použitím standardní technologie založené na platformě PC s operačním systémem v nové generaci odbavovacích zařízení. Na druhé straně je otevřenost systému podpořena modulární BackOffice aplikací, která umožňuje importovat a exportovat mnoho formátů a tak komunikovat s dalšími aplikacemi a systémy.

Jednotlivé komponenty systému jsou spolu vzájemně propojeny tak, aby byla zaručena efektivní a spolehlivá komunikace. Velký důraz v systémových řešeních je kladen na přenos dat. Data musí být přenášena efektivně, bezpečně a hlavně spolehlivě. "Abychom docílili těchto vlastností, navrhli jsme celý systém tak, aby byl nezávislý na přenosové technologii a přitom mohl používat veškeré dostupné standardní technologie (Ethernet, WiFi, GSM/GPRS, RS 485, IBIS, …). Vhodně zvolený mix pak zaručuje splnění i těch nejnáročnějších podmínek pro přenos dat a zároveň také možnost vybrat optimální řešení z pohledu pořizovacích a provozních nákladů, " dodává Martin Zemek.
Systém EMLINES představuje komplexní systémové řešení, které zasahuje do všech oblastí každodenního provozu. Modulární struktura systému umožňuje postupné nasazování jednotlivých částí, které ve svém důsledku tvoří kompaktní, velmi produktivní celek. Použité technologie jsou zárukou otevřenosti systému, protože se jedná o standardy, které jsou v praxi běžně používané a zároveň jsou schopné integrace nových technologií, které na trh přicházejí. Tyto aspekty jsou zárukou kvalitního řešení, které splňuje veškeré nároky dopravců a zároveň silným faktorem v ochraně investic.
TI EMTEST