Elektrické autobusy od Volvo míří do čtvrtého švédského města
Volvo 7900 Electric.

Tři elektrické a tři hybridní autobusy budou v provozu ve městě Kungsbacka na západním pobřeží Švédska u dopravce KE's Bussar.
Tři elektrické a tři hybridní autobusy budou v provozu ve městě Kungsbacka na západním pobřeží Švédska u dopravce KE's Bussar.
Společnost KE's Bussar, která má dlouhodobé smlouvy na provozování linek veřejné dopravy ve městě Kungsbacka, objednala od Volvo tři elektrické a tři elektrické plug-in hybridní autobusy. Zahájení provozu je plánováno na červen 2020. Autobusy Volvo s nulovými emisemi budou dobíjeny přes noc pomocí CCS nabíječek o výkonu 150 kW v depu dopravce.

Po Göteborgu, Malmö a Uddevalle je Kungsbacka čtvrtým švédským městem, které od Volvo elektrické autobusy koupilo. První byl Göteborg, kde Volvo sídlí. Linka 55 je elektrifikována od roku 2015 jako součást projektu ElectriCity. Ve městě jezdí i hybridní autobusy od Volvo  a na podzim se flotila ještě rozšíří o 30 elektrobusů. Hybridní autobusy Volvo jsou v provozu od léta 2018 také ve Värnamo.

Elektrifikované autobusy Volvo Buses prodalo do Dánska, Británie, Lucemburska, Nizozemska, Norska a Polska. Kromě elektrického modelu Volvo 7900 jde o elektrické plug-in hybridní autobusy. Volvo uvádí, že celkem eviduje objednávky na více než 4 200 vozidel.

Zdroj: Volvo Buses