E-mobilita ve francouzském Orléans je na dobré cestě s Irizar ie tram
Ve francouzském Orleans vyjede příští rok 29 degignových Irizar ie tram. Foto Irizar

Smlouva na prvních 29 elektrických autobusů Irizar pro zavedení plně elektrického systému veřejné dopravy v Orléans je podepsána.
Smlouva na prvních 29 elektrických autobusů Irizar pro zavedení plně elektrického systému veřejné dopravy v Orléans je podepsána.
Orléans Métropole plánuje do roku 2025 nákup 180 elektrických autobusů v hodnotě 110 milionů eur. První bude 29 Irizar ie tram s nulovými emisemi. Autobusy jsou dlouhé 12 metrů a ujedou na jedno nabití 220 km. Všechny technologie, včetně baterií, jsou vyvinuty Irizar Group.

Dodávka prvních vozidel je plánována na polovinu roku 2021. Pro optimalizaci provozu vozidel, který bude zajišťovat Keolis Métropole Orléans, poskytuje Irizar záruku exkluzivního poprodejního servisu.

Irizar e-mobility se snaží přispět k ochraně životního a energetickému přechodu. Investovala do největší solární fotovoltaické farmy v Baskicku s cílem využít fotovoltaickou energii, k výrobě svých autobusů, čímž minimalizuje dopad na životní prostředí.

Nabízí také druhý život pro baterie v autobusech na konci jejich životního cyklu, fungují jako úložné komponenty v nabíjecích stanicích pro elektrická vozidla na různých čerpacích stanicích.

Tato nová smlouva posiluje pozici španělského Irizar ve Francii, kde v loňském roce realizovala tři projekty BRT - v Amiens, Aix-en-Provence a Bayonne. Také města Marseille a Le Havre mají Irizar e-mobility elektrická vozidla.

Irizar