Celooborového setkání odborníků na trhu pohonných hmot a čerpacích stanic, které pořádala letos poprvé společnost PETROLmedia, se zúčastnilo přes 250 návštěvníků.
Celooborového setkání odborníků na trhu pohonných hmot a čerpacích stanic, které pořádala letos poprvé společnost PETROLmedia, se zúčastnilo přes 250 návštěvníků.
Akce byla rozdělena do tří programových bloků. Velká část prostoru byla věnována výstavě, tvořené menšími expozicemi s prezentacemi Partnerů - vystavovatelů.

Souběžně probíhal doprovodný konferenční program. Program odborného semináře byl tvořen jednotlivými přednáškami na téma motorových paliv, legislativy a provozu, rozvoje a obchodu na čerpacích stanicích.

Součástí slavnostního večera bylo vyhlášení vítězů dlouhodobé soutěže PETROLawards 2007 a slavnostní předání cen. Přihlášky hodnotila jak odborná komise, tak i návštěvníci webu PETROL.cz. V kategorii Produkty a technika byla odbornou veřejností oceněna společnost Česká rafinérská za znovuuvedení do provozu komory 11 v litvínovské rafinérii. Odborní porotci naopak ocenili mobilní laboratoř společnosti SGS ČR, která byla jako jeden z exponátů vystavena před konferenčním centrem. Ve zbývajících kategoriích se odborníci i veřejnost shodli na stejných výhercích. V kategorii Čerpací stanice to byl Euroklíč Evropského institutu pro udržitelný rozvoj. Cenu za odbornou a publikační činnost si odnesli autoři publikace Nejistý plamen, Václav Cílek a Martin Kašík.

Oceněním Osobnost roku 2007 byl odměněn Václav Pražák za odborné působení v oblasti kvality motorových paliv. Tuto cenu předal spolu s Tomášem Mikšovským, ředitelem pořádající firmy PETROLmedia, také čestný host a patron PETROLsummit 07 Pavel Suchánek, místopředseda rozpočtového výboru Parlamentu ČR a Milan Pospíšil, předseda odborné komise.