Další plnicí stanice na CNG bude v Jindřichově Hradci
Vizualizace MOTOR JIKOV Group

Výstavbu zahajuje MOTOR JIKOV osm měsíců po zahájení provozu své první veřejné plnicí stanice na CNG v Písku.
Výstavbu zahajuje MOTOR JIKOV osm měsíců po zahájení provozu své první veřejné plnicí stanice na CNG v Písku.
Čtvrté největší město Jihočeského kraje bude mít po Českých Budějovicích, Písku a Táboře veřejnou plnicí stanici na stlačený zemní plyn (CNG). Stanice se bude nacházet v oblasti průmyslové zóny bezprostředně u výpadovky E551 na Pelhřimov na Jarošovské ulici přímo před areálem společnosti MOTOR JIKOV Strojírenská a.s. (MOTOR JIKOV S. a.s.)

„O CNG je v Jindřichově Hradci velký zájem jak ze strany jednotlivců, tak firem a společností. Namátkou například České pošty, pekárny DK Open nebo společnosti AGRO-LA, ale i dalších firem a institucí, z nichž některé o pořízení vozů na CNG uvažují a dosud váhaly například právě z důvodu nižší dostupnosti tankování. Předpokládáme, že nová veřejná stanice, navíc velmi dobře dostupná z hlavní silnice, atraktivitu CNG na Jindřichohradecku zvýší. Pokud půjde vše bez komplikací, rádi bychom zahájili její provoz už letos v prosinci,“ vyjádřil se ke stavbě veřejné stanice na CNG v Jindřichově Hradci Jiří Slíva ze společnosti MOTOR JIKOV S. a.s.

V současnosti má MOTOR JIKOV S. a.s. ve svém portfoliu čtyři typy technologií pro plnění CNG pro široké spektrum zákazníků. Základem stanice v Jindřichově Hradci bude plnicí technologie MJ SAT s kompresorem Becker & Söhne o výkonu 157 m3/hod a s tlakovým zásobníkem 2240 l / 285 bar. Stanice bude doplněna výdejním stojanem Adast s plnicím koncovkami NGV1 i NGV2 a s integrovaným platebním terminálem pro platbu všemi běžnými platebními kartami, včetně CNG Card. Tankovat zde budou moci osobní i dodávková vozidla a díky plnicí koncovce NGV2 i autobusy a nákladní vozy.

Z TZ MOTOR JIKOV