ČSAD Vsetín obnoví vozový park díky dotaci z Evropské Unie
Z vozového parku dopravce. Zdroj: www.csadvs.cz

Díky ROP regionu soudružnosti Střední Morava může ČSAD Vsetín v průběhu let 2011 – 2014 realizovat investice do vozového parku v celkovém počtu 17 vozidel.
Díky ROP regionu soudružnosti Střední Morava může ČSAD Vsetín v průběhu let 2011 – 2014 realizovat investice do vozového parku v celkovém počtu 17 vozidel.
Vsetín, 29. března 2011 - Autobusový dopravce ČSAD Vsetín a.s. získal na konci března dotaci z operačního programu Evropské unie na nákup vozidel veřejné linkové dopravy. Díky Regionálnímu operačnímu programu regionu soudružnosti Střední Morava může ČSAD Vsetín v průběhu let 2011 – 2014 realizovat investice do vozového parku v celkovém počtu 17 vozidel. Žádost o dotaci podal dopravce již v říjnu 2010.

Celkový objem získaných prostředků z operačního programu pro ČSAD Vsetín je 29,9 mil. Kč. Dopravce pak na nově zakoupené autobusy přispěje hlavním dílem, který bude činit 75 mil. Kč. Celková investice do vozového parku v letech 2011 – 2014 tak přesáhne sto milionů korun. V rámci Zlínského kraje se jedná o největší podíl takto investovaných prostředků.

„Vzhledem k ukončení finanční podpory obnovy vozového parku doposud každoročně poskytovaných z prostředků Ministerstva dopravy ČR se jedná o vítanou alternativu, díky níž bude možné udržet dobrý standard základní dopravní obslužnosti ve Zlínském kraji,“ vysvětluje výhody dotace Josef Růčka, výkonný ředitel společnosti ČSAD Vsetín.

Hlavním cílem dotace je nahradit staré a nevyhovující autobusy ekologickými a bezbariérovými dopravními prostředky, které přinesou komfortnější přepravu cestujících.
ČSAD Vsetín a.s. v říjnu roku 2010 podala v rámci Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Střední Morava, výzvy č. 21/2010 1.2.4. Obnova vozidel v systému veřejné dopravy žádost o přidělení finančních prostředků s názvem „Obnova vozidel veřejné linkové dopravy ve Zlínském kraji“. V březnu roku 2011 bylo Regionální radou rozhodnuto o přijetí této žádosti. Na rozvoj Olomouckého a Zlínského kraje bylo vyčleněno 16,9 mld. Kč z Regionálního operačního programu Střední Morava. Do dnešního dne Výbor Regionální rady schválil projekty za více než 11 mld. Kč. V rámci prioritní osy Doprava se pak jedná o schválené projekty za 4,5 mld. Kč.
ČSAD Vsetín a.s. je nejvýznamnějším autobusovým dopravcem ve Zlínském kraji. V roce 2010 zajišťovala dopravu na 139 linkách veřejné linkové vnitrostátní autobusové dopravy a to zejména v dopravní obslužnosti Zlínského kraje, dále pak v menší míře i Moravskoslezského a Olomouckého kraje. Městskou hromadnou dopravu zajišťuje ČSAD Vsetín a.s. ve městech Vsetín – 10 linek a Valašském Meziříčí – 5 linek. Společnost provozuje autobusovou dopravu v šesti provozovnách (Zlín, Luhačovice, Slavičín, Vsetín, Valašské Meziříčí a Rožnov pod Radhoštěm) 270 autobusy. Má 477 zaměstnanců z čehož je 398 řidičů autobusů. Společnost ročně přepraví cca 17 mil. cestujících a autobusy ujedou cca 15. mil. km.

ČSAD Vsetín obnoví vozový park díky dotaci z Evropské Unie
2007: Dva z autobusů Mercedes-Benz Intouro převzala společnost ČSAD Vsetín. Zdroj: www.csadvs.cz