Co chystá Technické muzeum v Brně pro rok 2011
Z minulého roku (Řečkovice) © Jan Havíř

Historická vozidla opět pro radost i svezení.
Historická vozidla opět pro radost i svezení.
Stejně jako v předcházejících letech připravilo Technické muzeum v Brně několik akcí, na kterých si budou moci zájemci prohlédnout exponáty z depozitáře vozidel hromadné dopravy a případně se s nimi i svézt.

V sobotu 30.4. a v neděli 1.5. bude přístupný depozitář nekolejových vozidel v areálu bývalých kasáren v Brně – Řečkovicích. Tato akce se těší veliké oblibě návštěvníků, neboť její součástí byly v minulých letech i expozice historických nákladních a hasičských vozidel, osobních vozidel modelů, soutěže pro děti a samozřejmě okružní jízdy historickými autobusy.

Předváděcí jízdy historických autobusů se budou konat také v sobotu 1.5. v rámci akce Living history – předvádění starých řemesel ve Staré huti u Adamova.

Vozidla z depozitářů kolejových i nekolejových vozidel se každoročně účastní tradičních brněnských událostí, kde jsou nasazována na mimořádné linky určené pro návštěvníky těchto akcí. Připomeňme, že brněnská muzejní noc se letos koná v sobotu 14.5. a jízdy dopravní nostalgie v rámci festivalu Brno – město uprostřed Evropy v sobotu 11.6. a v neděli 12.6.

Autobusy ze stejného depozitáře budou zajišťovat dopravu také na podzimní akce pořádané brněnským Technickým muzeem, a to v sobotu 3.9. na Slavnosti chleba ve Slupi a o týden později v Těšanech na soutěž Mladý těšanský kovář.
Více informací lze v dostatečném předstihu získat na stránkách TMB (www.technicalmuseum.cz). Technické muzeum v Brně si vyhrazuje právo na změnu v programu.
Jan Havíř