Cena Svazu dopravy za inovaci pro elektrobus SOR EBN 10,5

17. května 2012 byly v Betlémské kapli v Praze vyhlášeny ceny Česká dopravní stavba | technologie | inovace roku 2011.
17. května 2012 byly v Betlémské kapli v Praze vyhlášeny ceny Česká dopravní stavba | technologie | inovace roku 2011.
Česká dopravní stavba | technologie | inovace roku 2011 byla obeslána rekordním počtem 88 přihlášek. Diplomy zástupcům oceněných přihlašovatelů předali jménem vypisovatelů náměstek ministra dopravy Ivo Toman a ředitel SFDI Tomáš Čoček. Oba zástupci vypisovatelů ocenili společenskou odpovědnost přihlašovatelů, bezchybnou organizaci soutěže a v závěru večera vyzvali přítomných cca 380 významných představitelů oboru k účasti na 10. jubilejním ročníku soutěže.

S hodnocením poroty přítomné seznámil její dlouholetý předseda Petr Moos, prorektor ČVUT. Slavnostní předávání proběhlo již tradičně v Betlémské kapli a zúčastnila se ho řada osobností veřejného života i profesní špičky oborů architektura, stavitelství a doprava.

Tituly Česká dopravní stavba | technologie | inovace roku 2011 získalo 5 staveb, 1 technologie a 1 inovace. Byla udělena i další ocěnění.

Tituly v kategorii A – „STAVBA“ získal úsek dálnice D1, stavba 0135 Kroměříž východ - Říkovice, celková rekonstrukce a regenerace městského centra Bělá pod Bezdězem, cyklostezka Ohře , optimalizace trati Stříbro – Planá u Mariánských Lázní, plavební komora České Vrbné včetně horní a dolní rejdy

Titul v kategorii B – „TECHNOLOGIE“ získalo Kontinuální generování spojité mapy plynulosti provozu pro velká města ČR a hlavní trasy.

Titul v kategorii C – „INOVACE“ získala jednopodlažní elektrická jednotka řady 640

Z dalších ocenění Cenu Svazu dopravy získal za inovaci elektrobus SOR EBN 10,5
Cílem soutěže, vypisované tradičně Ministerstvem dopravy ČR a Státním fondem dopravní infrastruktury, je profesionální prezentace oborů české dopravní stavitelství a inženýrské profese nejen laické i odborné veřejnosti, ale také české a evropské politické reprezentaci. Do soutěže mohly být přihlášeny dopravní stavby, úseky dopravních staveb, samostatné stavební objekty a technologie, které byly uvedeny do provozu v období od 1. 1. 2011 do 31. 12. 2011.
Vce na na www.top-expo.cz

Cena Svazu dopravy za inovaci pro elektrobus SOR EBN 10,5