Historicky největší zakázku na nové vozy městské hromadné dopravy vyhrála tuzemská společnost SOR Libchavy.
Historicky největší zakázku na nové vozy městské hromadné dopravy vyhrála tuzemská společnost SOR Libchavy.
Není nad to, když se někdo, komu se odpovědět musí, umí zeptat a BUSportál se o tom včas dozví. Děkujeme MFD v kauze autobusů pro Prahu za skvělou spolupráci. Po uveřejnění článku v pražské mutaci Dopravce nakoupí autobusy, ty chybí nejvíce. už to prostě nešlo dále ze strany DP nesdělit.
ekonomika.idnes.cz - 12.2.2009 - Pražané si po Karosách budou zvykat na novou značku autobusů. Historicky největší zakázku na nové vozy městské hromadné dopravy vyhrála tuzemská společnost SOR Libchavy.

Rok po vyhlášení soutěže schválilo její vítězství představenstvo Dopravního podniku hlavního města Prahy. MF DNES to potvrdil člen představenstva Tomáš Jílek.

"Nabídli nejvýhodnější cenu," vysvětlil Jílek. Hodnota 620 autobusů, které si dopravní podnik objednal, se pohybuje kolem tří a půl miliardy korun.

O vítězství SORu, který patří do finanční skupiny J&T, mluvili lidé v autobusové dopravě už delší dobu. Soutěž se táhla, Iveco Czech Republic (bývalá Karosa) kvůli soutěži podávala námitku u antimonopolního úřadu. SOR kvůli vítězství počítá s náborem zhruba stovky lidí.
Vyšlo na ekonomika.idnes.cz