Díky významnému finančnímu příspěvku z fondů EU začala realizace výstavby nového úseku trolejbusové trati ze sídliště Vltava do Českého Vrbného.
Reklama
Díky významnému finančnímu příspěvku z fondů EU začala realizace výstavby nového úseku trolejbusové trati ze sídliště Vltava do Českého Vrbného.
budNews.cz - České Budějovice - V období od 30.7.2007 do 15.12.2007 proběhne výstavba nové části trolejbusové trati o délce 1,9 km v úseku mezi točnou sídliště Vltava a točnou České Vrbné. V této souvislosti dochází v době od 6. srpna 2007 do 15. prosince 2007 ke změně umístění konečné stanice v Českém Vrbném. Nová konečná stanice a zastávkové označníky budou přemístěny před prostor hasičské zbrojnice přímo v Českém Vrbném. Nedaleko původní konečné stanice pak dojde v uvedeném období ke sloučení zastávek MHD s ČSAD Jihotrans.

Celková investice do výstavby nového úseku dosáhne částky téměř 20 mil. Kč. Přibližně 75% z této částky bude financováno z fondů Evropské unie a zbývající částka pak z rozpočtu Statutárního města České Budějovice. Důvody výstavby nové trolejbusové trati jsou zejména ekologické a kapacitní. Zavedením trolejbusové trakce v uvedeném úseku dojde ke snížení plynných emisí a vyšší hlukové zátěže z provozu naftových vozidel. S ohledem na současný intenzivní rozvoj obchodní zóny mezi sídlištěm Vltava a Českým Vrbným bude zároveň vybudována dostatečná kapacita pro zvýšené požadavky na přepravu cestujících v uvedené oblasti.

Ucelený systém městské hromadné dopravy je v současnosti tvořen autobusovou a trolejbusovou trakcí. Dopravní podnik města České Budějovice disponuje moderním vozovým parkem, který čítá na 94 autobusů a 52 trolejbusů. Tato vozidla zajišťují provoz na 14 autobusových linkách o celkové délce 164,2 km a 8 trolejbusových linkách o celkové délce 70,2 km. Ročně najedou více jak 6 milionů kilometrů a přepraví více jak 42 milionů cestujících. O provoz se stará více jak 430 zaměstnanců. Základní kapitál společnosti je 444 mil. Kč, celkové roční výnosy včetně úhrady prokazatelné ztráty činí 392 mil. Kč.

Zdroj: Dopravní podnik města České Budějovice, a.s.

Našli jsme na http://www.budnews.cz/clanek.php?id_clanku=15744

BUSmonitor: Nový úsek trolejbusové trati v Českých Budějovicích.
Z Mobil salonu 2007.
BUSmonitor: Nový úsek trolejbusové trati v Českých Budějovicích.
Z Mobil salonu 2007.