Aktualizováno vlastní zkušeností čtenáře BUSportálu 4.1.2008.
Reklama
Aktualizováno vlastní zkušeností čtenáře BUSportálu 4.1.2008.
aktualne.centrum.cz 2.1.2008 - Praha - Jízdné v hlavním městě je od Nového roku nejen dražší, ale ještě není úplně jednoduché zdražené jízdenky koupit.
Více na aktualne.centrum.cz

Reakce čtenáře BUSportálu:
"Bohužel tuto zkušenost musím nejenom potvrdit, ale ještě přidat svou zkušenost. Včera jsem také byl v Praze pracovně a měl jsme zájem využít služeb MHD. Přijel jsem na AS Roztyly, odkud jsem se chtěl dopravit do centra. Ze 3 prodejních automatů byl funkční jenom jeden, u kterého byla obrovská fronta, kupovat jízdenky v info-centru nemělo také význam, neboť zde zase stála 10 – 15 metrů dlouhá fronta lidí, nervózně přešlapujících a vyčkávajících, až se na ně dostane řada, aby si mohli zakoupit svůj kupon k legitimaci. Tedy po nějakých 20 minutách přešlapování před automatem jsem si chtěl konečně zakoupit jízdenku, ale ejhle, měl jsem ten den opravdu smůlu, 50 Kč minci nechtěl za žádných okolností, a jiné kovové jsem neměl. Tak rozměnit (místní trafika měla raději inventuru) a celé znova. Po 40 minutách běhání a čekání jsem konečně opustil Roztyly a vydal se směrem do centra. Po vyřízení všeho potřebného jsem si chtěl na cestě zpět, ve stanici muzeum koupit jízdenku. Předtím jsem obcházel trafiku za trafikou a nic, nikde jízdenky neměli, no a protože jsem nebyl asi první, kdo se na jízdenky ptal, pro jistotu si vylepili cedulky „JÍZDENKY NA MHD NEJSOU A DNES NEBUDOU“ V horších případech cedulku neměli a odvětili mi slovy“NEMÁME“, ale takovým tonem, až mrazilo.
Proto se i ptám, když chtěl DP zdražit, proč jízdenky nepustil do oběhu včas, aby se tato situace nemohla stát? Přijde mi to jako nezvládnutí situace, a obzvláště ve městě jako je Praha, mi to přijde jako dosti velký problém."