* Student Agency od září na trase Praha-Plzeň končí na Zličíně *
* Student Agency od září na trase Praha-Plzeň končí na Zličíně *

Student Agency doveze cestující jen na kraj Prahy

www.zpravy.idnes.cz 30.6.2006 (vlk) Plzeň - Zásadní změnu chystá pro cestující na autobusové lince Plzeň - Praha společnost Student Agency. Od prvního září její spoje přestanou zajíždět na centrální autobusové nádraží Praha-Florenc a konečnou budou mít už na předměstí Zličín.

„K tak radikálnímu kroku jsme se odhodlali proto, abychom lidem dokázali zaručit, že autobusy budou odjíždět i přijíždět na minutu přesně,“ vysvětluje ředitel Student Agency Radim Jančura.

Podle něj trasa z Plzně do Prahy dosud představovala pro společnost černou můru. „Průjezd hlavním městem nás zdržoval, cesta se tak pravidelně natáhla třeba až na dvě hodiny. Řidiči kvůli tomu nebyli schopni dodržet jízdní řád,“ uvedl Jančura.

Cestující, kteří se budou chtít dostat do centra Prahy, nyní budou muset ze Zličína pokračovat MHD, nejspíš metrem. Jančura v tom nevidí žádný problém. Pro cestující to bude možná ještě rychlejší než dosud cesta autobusem a nebudou na tom ani finančně škodní, protože Student Agency si za úsek ze Zličína na Florenc účtovala 20 korun.

Ředitel Student Agency Radim Jančura dodal, že díky zkrácení linky na okraj Prahy bude dopravce schopen vypravit více spojů. Od září tak v době od šesti do devíti hodin budou jezdit autobusy každou půlhodinu, poté v hodinových intervalech až do 20 hodin. Nově budou navíc zavedeny i dva páry nočních spojů, které jako jediné povedou až na Florenc
(BUSportál nechápe, jak bylo za takovýchto skutečností možno linku rok a půl provozovat bez jakéhokoliv zásahu ze strany státního dozoru. Pokud by společnost sama nedeklarovala nereálnost jídního řádu, vydavatele licence to opravdu podle zkušenosti BUSportálu zcela otevřeně nezajímalo.)