BusLine: Nové autobusy MAN a novinky ke změně jízdních řádů v Libereckém kraji
Oficiální předání nového autobusu MAN LION´S REGIO Tomáš Roubiček, generální ředitel BusLine a Stanislav Střeštík (MAN Truck & Bus Czech Republic). Foto BusLine

na expresní lince Jablonec nad Nisou - Praha, nové spoje mezi Libercem a Turnovem a další změny. Nové autobusy MAN Lion's Regio a MAN Lion's Coach L.
Reklama
na expresní lince Jablonec nad Nisou - Praha, nové spoje mezi Libercem a Turnovem a další změny. Nové autobusy MAN Lion's Regio a MAN Lion's Coach L.
Semily, 26. února 2013 – Od neděle 3. března 2013 budou u společnosti BusLine v Libereckém kraji platit nové jízdní řády. Výrazného zlepšení se dočká expresní linka Jablonec nad Nisou - Praha, kde 10 z jejích expresních spojů ještě zrychlí. Hlavní změnu představuje urychlení 10 spoj, na expresní lince Jablonec nad Nisou – Praha, které pojedou přímo bez zastavení. Rychnov u Jablonce n. N. a Hodkovice n. M. však zůstanou i nadále ve špičkách pracovních dnů obsluhovány expresem minimálně každé 2 hodiny. novinkou na této lince je také rozšíření vozového parku této linky o další nový autobus MAN LION´S REGIO.

Další změny se týkají zavedení nových svižných spojů mezi Libercem a Turnovem, dojde i k upevnění některých přestupních vazeb mezi spoji a výhodnějšímu nastavení odjezdových časů na Jablonecku, Turnovsku, Rokytnicku, Semilsku i Jilemnicku .Expresní parametry dostává spojení Liberce s Turnovem díky zavedení 8 nových přímých „rychlíkových“ autobusů na této trase. Nabídka nových spojů vychází vstříc především lidem dojíždějícím za prací, ale i mladým studujícím v Liberci, či Turnově. Ti budou moci v podstatně větší míře využívat svých Opuscards, protože hlavně v odpoledních hodinách byl z Liberce vypravován malý počet autobusů uznávajících tyto karty.

Dílčí změny se chystají i na dalších linkách - zlepší se přestupní vazby mezi spoji, a to na Jablonecku, Turnovsku, Rokytnicku, Semilsku i Jilemnicku.

Bližší informace k upraveným jízdním řádům naleznete na www.busline.cz nebo www.iidol.cz.
Čerstvý přírůstek ve vozovém parku společnosti BusLine, třínápravový zájezdový autokar MAN Lion´s Coach L, vystavila společnost MAN Truck & Bus Czech Republic na 22. ročníku veletrhu cestovního ruchu v Praze – Holešovicích „Holiday World 2013“. BusLine provozuje zájezdovou dopravu jako důležitou součást portfolia svých služeb.
Autokar společnosti BusLine je klasický zájezdový autobus s výškou 3,80 m, který je vhodný pro široké spektrum využití v cestovním ruchu. Vozidlo je provedeno ve své nejdelší verzi 13,80 m se třemi nápravami a objem zavazadlového prostoru až 9,40 m3.
Díky kombinaci motoru o výkonu 480 k, automatizované převodovky MAN TipMatic Coach a rozvodovky i=3,08 je možné dosahovat příznivé spotřeby paliva. Navíc silně tónovaná boční okna ušetří energii klimatizačnímu zařízení a zakryté blatníky zlepšují aerodynamiku vozu. Efektivní provozní náklady deklaruje výrobce i díky dlouhým servisním intervalům a dlouhé životnosti vozidla.
Do autobusu je možné do komfortních a ergonomických zájezdových sedadel usadit 57 cestujících. K dispozici na svých místech mají prostorné odkládací prostory, sklopné stolky a servisní sady s lampičkami na čtení, nastavitelnými ventilátory, reproduktory a tlačítkem pro kontakt s obsluhou. Zejména při dlouhých cestách ocení posádka autobusu palubní kuchyňku FRENZEL s kávovarem, WC a řidiči potom lůžko pro odpočinek.. O zábavu na palubě se stará multimediální centrum MAN TopLine s CD a DVD Playerem, příjmem TV signálu, se vstupem pro SD Card a USB. Cestující mají možnost sledovat filmy na dvou 23´´ monitorech vepředu a uprostřed vozidla. Klimatizační zařízení je umístěné na střeše v přední části vozidla.
O bezpečnost autobusu dbá mnoho systémů. ESP je součástí sériové výbavy, samozřejmostí je potom elektronický brzdný systém MAN BrakeMatic s EBS, retardérem, brzdovým asistentem (BA), protiblokovacím systémem (ABS) a regulací prokluzu (ASR). V základním provedení nechybí automatická požární signalizace.

Z TZ BusLine
Specifikace autokaru na posledním obrázku:
.

BusLine: Nové autobusy MAN a novinky ke změně jízdních řádů v Libereckém kraji
Nový autobus MAN LION´S REGIO jezdí na expresní lince Jablonec nad Nisou - Praha. Foto BusLine
BusLine: Nové autobusy MAN a novinky ke změně jízdních řádů v Libereckém kraji
Nový autokar MAN LION´S COACH v centru MAN Truck & Bus Czech Republic a na veletrhu Holiday World. Foto 1x MAN Truck & Bus Czech Republic, 3 x (pan) a 1 x BusLine
BusLine: Nové autobusy MAN a novinky ke změně jízdních řádů v Libereckém kraji