BusLine: Cyklobusy pro letní sezónu 2013
Varianta cyklobusu s upevněním kol přímo v autobuse. Foto BusLine

v Krkonoších, Jizerských horách a v Českém ráji. Tipy na cyklovýlet na speciálním webu ceskycyklobus.cz
v Krkonoších, Jizerských horách a v Českém ráji. Tipy na cyklovýlet na speciálním webu ceskycyklobus.cz
BusLine startuje speciální cyklo-autobusy, které provozuje v Krkonoších, Jizerských horách a v Českém ráji. Cyklisté, kteří se budou chtít vydat do Českého ráje, mohou využít také speciální web věnující se cykloturistice právě v této oblíbené lokalitě.
Nejdelší linka cyklobusů v ČR pojede z Harrachova až na Pomezní Boudy
Síť Krkonošských cyklobusů zůstává i pro letní sezónu 2013 téměř zachována a hlavní linka 670003 z Harrachova přes Rokytnici, Jilemnici, Vrchlabí, Janské Lázně a Pec pod Sněžkou na Pomezní Boudy bude i nadále v režii Střediska Rokytnice a cyklobusy z Jilemnice na Mísečky pod palcem Střediska Jilemnice. Od soboty 25. 5. 2013 byl odstartován tento kmenový „Krkonošský cyklobus“ s odjezdem v 7:00 z Harrachova a zpět v 16:30 z Pomezních Bud. Tento spoj bude zajišťován o víkendech od 25. 5. do 29. 9. 2013 a o prázdninách i v pracovních dnech. Linka je provozována ve spolupráci s dopravcem OSNADO, který zajišťuje ranní i odpolední spoje v opačných směrech. Kvůli opravě silnice mezi Černým Dolem a Janskými Lázněmi bude spoj podle trvání uzavírky nejspíš do 14. 7. veden oklikou přes Rudník a Mladé Buky a do Janských lázní zajede na otočení až ze Svobody nad Úpou. Od 12. 5. jezdí také pravidelný autobus z Horních Míseček na Zlaté návrší, který bude o prázdninách propojen párem spojů i z Rokytnice.
Mezi Jabloncem, Libercem a Bedřichovem, ale i na Jizerku varianta s koly upevněnými v autobuse než na přívěsu
Jizerskohorské cyklobusy opět od května až do září jezdí na tradiční lince 530210 Liberec – Bedřichov – Jablonec – Turnov a po loňské úspěšné zkoušce i na linke Jablonec – Bedřichov – Kořenov – Jizerka. Na této lince pojedou kromě loňského ranního spoje z Jablonce až na Jizerku a zpátečního spoje, který nově pojede až později odpoledne (v 17:30 z Jizerky), i dva páry nových spojů mezi kořenovským nádražím a Jizerkou.
I v Českém ráji na kole
V případě Českorájských cyklobusů zůstávají zachovány linky 670001 Turnov-Jičín, 630002 Jičín-Turnov, 670004 Semily-Jičín, 670006 Semily-Vyskeř-Turnov-Kozákov-Semily). Provoz těchto autobusů byl zahájen od 1. 6. 2013 a postupně se pak rozvine do plné šíře nejpozději od 1. 7. 2013.
Tipy na cyklovýlet na speciálním webu
I v letošním roce pokračuje společnost BusLine v provozování speciálního webu www.ceskycyklobus.cz, kde všichni zájemci naleznou tipy na cyklovýlet. „Mapuje veškeré informace o provozu cyklobusů v Českém ráji, včetně interaktivních map, podrobných jízdních řádů a přehledu oblíbených výletních cílů. Jízdní řády cyklobusů si zde mohou také stáhnout ve formátu pdf pro prohlížení ve svých mobilních telefonech,“ dodává k funkčnosti webu Tomáš Roubiček ředitelspolečnosti BusLine. Během letních měsíců křižuje Český ráj celkem 7 různých linek turistických autobusů s možností přepravy jízdních kol - cyklobusů.

Více informací o cyklobusech naleznete na www.busline.cz v sekci Jízdní řády >> Sezónní linky.

Z TZ BusLine a.s.

BusLine: Cyklobusy pro letní sezónu 2013
Varianta cyklobusu s upevněním kol přímo v autobuse. Foto BusLine
BusLine: Cyklobusy pro letní sezónu 2013
BusLine: Cyklobusy pro letní sezónu 2013
Cyklobus s přívěsem. Foto BusLine