Bonett zprovozní v roce 2018 dalších patnáct CNG stanic
Nový výdejní stojan CNG se dvěma plnicími pistolemi najdou řidiči na čerpací stanici Esotank Nová Hospoda na dálnici D5 směrem na Rozvadov. Foto Bonett

V roce 2017 otevřel 32. plnící stanici blízko hranic s Německem na dálnici D5. Velkou stanici staví pro nové CNG MAN autobusy v Děčíně.
V roce 2017 otevřel 32. plnící stanici blízko hranic s Německem na dálnici D5. Velkou stanici staví pro nové CNG MAN autobusy v Děčíně.

Bonett završil rok 2017 zprovozněním již 32. CNG stanice s logem Bonett. Nově otevřel poslední českou CNG plnicí stanici před hranicemi na cestě do Německa, a to na dálnici D5 na 128. km u čerpací stanice Esotank. V současné době má rozestavěné i další vlastní stanice, staví však i velkou stanici pro Dopravní podnik města Děčína.

Nový výdejní stojan se dvěma plnicími pistolemi najdou řidiči na čerpací stanici Esotank Nová Hospoda na dálnici D5 směrem na Rozvadov přímo u sjezdu 128 v křižovatce s odbočkou na Mariánské Lázně a Cheb v těsné blízkosti obřího průmyslového areálu Bor u Tachova. Stanice má strategickou polohu pro řidiče cestující do Německa, protože je poslední před přechodem Rozvadov. Je dobře dostupná i pro kamiony, které k ní sjedou přímo z dálnice, bez zajížďky.

Tato čerpací stanice prošla před dvěma roky výraznou modernizací a nabízí příjemné prostředí i potřebný komfort pro řidiče osobních i nákladních aut. Stojan na CNG stojí hned vedle stojanu s klasickými palivy, což zvyšuje komfort tankování. Nechybí ani platební automat, kde lze použít nejen výhodné Bonett karty se slevou, ale i ostatní CNG karty a klasické bankovní platební karty. Stanice používá osvědčenou technologii s dostatečně velkou kompresní kapacitou a zásobníkem pro více než 1200 kubíků stlačeného zemního plynu, ze kterých trvá plnění osobního vozidla okolo 2 až 3 minut.

Bonett staví nejen vlastní stanice, je také největším dodavatelem CNG stanic v České republice. Aktuálně buduje například pro Dopravní podnik města Děčína velkou plnicí stanici se čtyřmi stojany s kapacitou až 700 kubíků CNG za hodinu pro flotilu více než 20 autobusů na CNG od firmy MAN.

V roce 2018 plánuje otevřít dalších až 15 nových Bonett CNG stanic po celé České republice s předpokládanou investicí více než 100 milionů korun. Tyto stanice společně s novou Škodou Octavia s prodlouženým dojezdem na CNG a zavedením nových plánovaných CNG modelů značky Škoda Rapid a Fabia umožní rozšířit ekologickou dopravu a snížit emise z dopravy i v dalších městech. Spalování CNG jako pohonné hmoty snižuje oproti benzinu emise CO2 o 25%, emise CO o 80% a emise dusíku o 80%.

Zdroj: Bonett