Bez emisí přes Mannheim
Dr. Peter Kurz, primátor Mannheimu, Christian Volz, obchodní ředitel RNV, a Rüdiger Kappel, ředitel pro prodej Daimler Buses Germany, oficiálně zahájili provoz v zastávce Käfertal. Foto Daimler

Německá společnost Rhein-Neckar-Verkehr GmbH uvedla do provozu tři nové autobusy Mercedes-Benz eCitaro na dvou linkách v severní části města.
Německá společnost Rhein-Neckar-Verkehr GmbH uvedla do provozu tři nové autobusy Mercedes-Benz eCitaro na dvou linkách v severní části města.
V pátek 26. dubna začaly provozovat tři nové autobusy Mercedes-Benz eCitaro společnosti Rhein-Neckar-Verkehr GmbH (RNV) v Mannheimu dvě elektrifikované autobusové linky. Trasy 66 a 67 spojují novou čtvrť Franklin a novou obchodní budovu Taylor Village.

Pro RNV je důležitá flexibilita, maximální mobilita, menší znečištění a nejlepší možný komfort pro elektrifikované linky v severní části Mannheimu. V nové městské čtvrti Franklin žije asi 600 lidí a novém Taylor Village pracuje téměř 700 lidí, průběžně se zvýší jejich počet na 1 500. Pro společnosti, které zde mají sídlo, je nová trasa 66 atraktivní a má ekologicky přidanou hodnotu. To platí i pro Daimler Competence Centrum pro mobilitu bez emisí (CEM), které má výrobní závod uprostřed průmyslového areálu a který se přímo podílí na výrobě eCitaro. Druhá elektrifikovaná autobusová trasa 67 zlepšuje kvalitu života a bydlení pro rodiny v okrese Franklin. Autobus eCitaro na této trase také zastavuje u škol a slouží tak jako školní autobus pro děti.

Společnost Rhein-Neckar-Verkehr GmbH začala v lednu 2019 provozovat svou první elektrickou autobusovou linku v Heidelbergu. Byla jednou z prvních dopravních společností v Německu, která do systémz autobusové dopravy zařadila Mercedes-Benz eCitaro. V Heidelbergu provozuje RNV tři autobusy eCitaro v historických částech města.

Jako dopravní společnost pro města Heidelberg, Ludwigshafen a Mannheim propojuje RNV místní veřejnou dopravou tři německé státy Bádensko-Württembersko, Porýní-Falc a Hesensko.

Daimler