AUTOTEC 2008: Volvo Trucks a Volvo Buses.
Volvo 9700 na Coach Progress 2007 v Letňanech.

Co nejnižší spotřeba pohonných hmot. Odpovědnost za životní prostředí a bezpečnost.
Co nejnižší spotřeba pohonných hmot. Odpovědnost za životní prostředí a bezpečnost.
"Jezděte hospodárně, šetříte své peníze i životní prostředí." Toto je nejdůležitější poslání společnosti Volvo Trucks na letošním mezinárodním automobilovém veletrhu, který se koná na začátku června v Brně. Středem pozornosti je program zvaný „Fuelwatch”, který učí, jak snižovat náklady za pohonné hmoty a jak šetřit životní prostředí.
Novinkou bude nová převodovka I-Synch.
Volvo I-Sync je speciálně vyvinutá převodovka pro spojení s motorem D7E pro Volvo FL a poskytuje hladké řazení s optimálním výběrem převodového stupně. Výhodou optimalizovaného řazení je snížení opotřebení, a s tím spojené snížení nákladů na údržbu a opravy. Výhodou výběru optimálního převodového stupně je též značné snížení opotřebení spojky a prodloužení její životnosti.

Představen bude také zájezdový autobus Volvo 9700, který vyhrál mezinárodní soutěž o nejlepší dálkový autobus roku 2008 "Coach of the Year 2008" na BUSWORLD 2007 v Belgii.

Na volné ploše H bude probíhat srovnání brzdných drah osobního automobilu, motorky a vlajkové lodi Volvo FH16, jež bude vybavená nejnovějšími bezpečnostními prvky.

V expozici Volvo Trucks bude mít návštěvník příležitost se dozvědět, jak je možné významně uspořit pohonné látky díky správnému plánování. Účastníci se dozvědí vše od konkrétní specifikace objednaného nákladního vozu až po zajištění vyškolení řidičů k co nejhospodárnější jízdě. Koncept "Fuelwatch – program snižování spotřeby paliva" se netýká pouze nových potenciálních zákazníků, ale také starší vozy mohou být upraveny tak, aby se staly hospodárnější (například upravením softwaru).

Společnost Volvo Trucks se dlouho připravovala na budoucí ustupující závislost na naftě a na větší požadavky používání obnovitelných paliv. Společnost chce tímto demonstrovat svou odbornost a znalost, kterou využívá při diskuzi o palivech budoucnosti.

Na veletrhu automobilka představí nákladní vůz Volvo poháněný syntetickou naftou, který reprezentuje přístup nové generace k otázce moderních paliv. Motor tohoto vozidla spaluje syntetickou naftu, která je vyráběna z biomasy. Jedná se o jedno ze sedmi vozidel, které bylo vyvinuto pro provoz na paliva vyrobená z obnovitelných zdrojů. Tato paliva, a jejich vhodnost použití ve vozidlech, byla vybrána na základě celkového zhodnocení energetické a ekologické náročnosti od výroby až po spotřebu. Více informací o palivech blízké budoucnosti a přístupu společnosti Volvo Trucks k této problematice si vyžádejte na recepci nebo u našeho experta. K vidění bude i unikátní hybridní technika pro těžké nákladní vozy.

Společnost Volvo má odbornou expertizu a oprávnění potřebné k vývoji více palivově-účinných vozidel a technologií pro obnovitelná paliva. Automobilka chce dosáhnout dohody politiků, na která paliva se v budoucnu chtějí zaměřit a jak budou v praxi sledovat jejich vývoj, protože pozvolná přeměna z dnešních konvenčních paliv byla již zahájena.
Vystavené produkty :
Uvnitř:
Volvo FL, 4x2 (nosič kontejnerů)
Volvo FM, 6x6
Volvo FH, 6x2
Volvo FM, 6x2 (CO2 neutrální – syntetická nafta)
Volvo FH16, 4x2
Volvo 9700, 6x2 - coach
Volvo EC20B XTV (mini-rýpadlo)
Hybridní motor Volvo
Převodovka Volvo I-SYNC - NOVINKA
Pohonné ústrojí Volvo - D13 480

Venku:
Před pavilonem – Volvo FL, 4x2 (CitiPro) a Volvo FM 8x4 (domíchávač betonu)
Svět kamionů zblízka - Volvo FH, 4x2
Brzdné dráhy, bezpečnost – Volvo FH16, 4x2
Zkušební jízdy – Volvo FH, 4x2 a Volvo FE 6x4

AUTOTEC 2008: Volvo Trucks a Volvo Buses.
Vizualizace expozice v Brně.
AUTOTEC 2008: Volvo Trucks a Volvo Buses.