Autobusový veletrh BUSWORLD Asia v Šanghaji začíná ve středu 6. května

2010 Busworld Asia: Here We Come. Díky pozvání organizátorů veletrhu se ho zúčastní i redakce BUSportálu.
2010 Busworld Asia: Here We Come. Díky pozvání organizátorů veletrhu se ho zúčastní i redakce BUSportálu.
Několik dní po otevření EXPO v Šanghaji proběhne v areálu výstaviště třídenní veletrh BUSWORLD. "2010 Busworld Asia: Here We Come" je motto, které jasně deklaruje nástup východních karosářů na světový trh. Program návštěvy je nabitý a velmi krátký. První den je plánována účast na Awarding ceremony ACW (Asian Coach Week) a oficiálním zahájení na SNIEC (Shanghai New International Expo Center). Druhý den redakce stráví na výstavě, kde se kromě prezentací společností Yutong, Higer, Huanghai, Zhongtong, BCI, Young Man Neoplan, CSR, Zonda, FAW BUS, Joylong, ALFA Bus a Shuchi budeme snažit zachytit, co se dá. Třetí den BUSportál přijal pozvání na leteckou jednodenní návštěvu Zhengzhou do továrny Yutong. Doufáme, že po přímluvě Kitty Hu z této společnosti se podaří získat záběry i z výroby. Následující ráno je plánován odlet domů - je třeba se vrátit a odpočinout si kvůli léčbě (díky za dovolení odletět). Proto jsem museli odmítnout možnost navštívit šanghajského karosáře Sunwin s vazbou na Volvo. Ten na veletrhu nevystavuje, ale některé ze stovek jeho autobusů bychom měli potkat na výstavišti i v ulicích. Také byl redakci zadán úkol vyfotografovat něco z trolejbusového provozu, jednoho z nejstarších na světě. Pokud se to podaří, bude to náhoda. Na současně probíhající EXPO rovnou rezignujeme.
Redakce BUSportálu děkuje za velkorysé pozvání veletrhu BUSWORLD, které je velkým komplimentem BUSportálu i České republice a neopakovatelnou možností být u toho. Vzhledem k tomu, že se sopky snad uklidnily a čínské velvyslanectví po bedlivém zkoumání udělilo novinářce včera vízum, nezbývá než v úterý odletět. Na dobu nepřítomnosti redakce se budeme snažit připravit materiály tak, aby čtenáři našli každý den něco nového. Materiálů máme i díky spolupracovníkům velmi mnoho, jen je zpracovat. Po návratu vše postupně vynahradíme.
www.busworldasia.com

2010 Busworld Asia: Here We Come
The tenth (2010) Busworld Aisa themed as “Innovation Spirit, China Attitude and Global Outlook” is going to kick off in Shanghai New International Exhibition Center from May 6th to May 8th 2010.

Currently the exhibition recruitment is drawing to a close, and the entire 25,000 m2 exhibition booth were booked. Main domestic bus builders including Yutong Bus, Higer Bus, Huanghai Bus, Zhongtong Bus, Young Man, Bonluck Bus, Zonda Bus, CSR Bus, Youyi Bus, and Changlong Bus will show in the exhibition, and the biggest single booth will surpass 1,200 m2 ; and FAW Bus, Shuchi Bus and Dongfeng Xiangfan Bus will join the exhibition for the first time. More than 160 spare parts manufacturers from France, America, Germany, Italy, Japan, Taiwan etc countries and regions will also join the exhibition. And the products comprise engines, transmission, retarders, axles, tyres, air-conditioners, vehicle-mounted electronics etc.

ACW Asian Coach Week will update awarding process to provide more domestic indigenous brands and manufacturing platforms to global markets. And match-making will also be employed to set up bridges between China suppliers and overseas buyers.

As the most influential bus exhibition in Asia, Busworld Asia has long been focused by global bus industry, news media. Nearly two thousand experts and audiences registered online since started December last year, among which foreign audiences increased by 25% including operators from Middle East and Southeast Asia. In addition, officials from European Union, IRU and UITP will also join the exhibition to witness the huge development of China bus industry

Autobusový veletrh BUSWORLD Asia v Šanghaji začíná ve středu 6. května
Kitty Hu (Yutong China) © BUSportál