AMSBUS: Prodej prodaných jízdenek v předprodeji se zřetelně posunuje na internet
David Švingr

Novinky v systému AMSBUS. Vize a plány ředitele ČSAD SVT Praha s.r.o. Davida Švingra.
Novinky v systému AMSBUS. Vize a plány ředitele ČSAD SVT Praha s.r.o. Davida Švingra.
Společnost ČSAD SVT Praha (ČSAD SVT), která dlouhodobě poskytuje služby systému AMSBUS, prošla a prochází změnami. Proto BUSportál položil několik otázek současnému řediteli společnosti Davidu Švingrovi, který postupně přebral vedení od zakladatelské generace managementu. Od 1.8.2013 je jednatelem společnosti ČSAD SVT, která se v roce 2010 stala součástí společnosti CHAPS. „Považuji za velmi důležité řešit propojení aktivit obou společností ať už v oblasti napojení dispečerského řízení IDS (CHAPS) a zúčtovacího centra IDS (ČSAD SVT) nebo prorůstání jízdních řádů IDOS (Jizdnirady.cz) a prodejního systému AMSBus.cz", říká David Švingr.
Můžete stručně přiblížit svoje aktivity v dopravním informačním sektoru?
Do ČSAD SVT jsem přišel ze společnosti CHAPS, ve které budu dále vykonávat funkci projektového vedoucího. Před svým pracovním angažmá v CHAPS jsem pracoval ve společnosti České dráhy.
S jakými plány jste se ujal vedení firmy?
Za nejdůležitější považuji rozvíjení aktivit v oblasti internetového prodeje jízdních dokladů. Musíme maximálně využít potenciálu a popularity produktu IDOS a zákazníkům kromě informování o jízdním řádu nabídnout informace o obsazenosti, cenách a hlavně možnost jednoduše a online nakoupit prakticky jakýkoli jízdní doklad. Musíme ještě těsněji spolupracovat se všemi dopravci zařazenými v systému AMSBus a společně ho rozvíjet.
SVT není jen AMSBUS.
V oblasti clearingu (rozúčtování jízdného) máme velmi dobrou pozici pro získání dalších zakázek a rozšíření kvalitního produktu CARDS EXCHANGE k zákazníkům, tj. dopravcům a organizátorům IDS.
Jak se Vám navazuje na činnost dlouholetého managementu SVT?
SVT přebírám v dobré kondici a odcházejícímu managementu děkuji za dlouholetou práci a rozvoj firmy.
Novinky v systému AMSBUS
Z novinek v systému, které uživatel příliš nepozná, je fungování eShopu AMSBUS na nové doméně, a to zvlášť pro Českou republiku buď rovnou www.amsbus.cz nebo přes ikonu nákupního košíku z vyhledávače IDOS a zvlášť pro Slovenskou republiku, kde jde obdobně o adresu www.amsbus.sk nebo z vyhledávače Cestovné poriadky (CP).

V souvislosti s tím se prodej jízdenek v AMSBUS prezentuje novými logy pro AMSBUS v ČR.

Od dubna 2014 dochází ke změně prodejních pokladen v nové odbavovací hale na Florenci, nyní se jízdenky AMSBUS prodávají v pokladnách č. 7-8 v prodejní době Po - Pá 5:30 - 21:30, So, Ne 6:00 - 20:00 hodin. Kromě toho lze stále zakoupit celý sortiment jízdenek AMSBUS u pokladny č.17. V porovnání se stejným obdobím loňského roku se znatelně posunul prodej z kanceláří na internet, a to o více než o 10%.

V systému AMSBUS, který zahrnuje téměř 200 dopravců ČR, SR a některých dalších zahraničních dopravců, lze nově zakoupit jízdenky na linky dopravce Autobusy KAVKA, a.s., který provozuje několik desítek spojů denně z Prahy do Mostu, Teplic, Loun, Litoměřic a Žatce. O tyto jízdenky měli cestující zájem již delší dobu.

Dopravce TIGEREXPRESS.EU v AMSBUS nabízí jízdenky na linky Ostrava-Krakow a nově mohou cestující zakoupit jízdenku z Ostravy i dalších moravských měst do Vídně, a to jak do centra, tak i na letiště. Dopravce umožňuje cestujícím s e-jízdenkou prokazovat se pouze jejím kódem, s výhodou lze použít k nákupu i mobilní zařízení (bez nutnosti jízdenku vytisknout na tiskárně).

Ze slovenských dopravců byly do nabídky přidány společnosti Nikatrans a SAD Krupina (linky Bratislava-Banská Bystrica).
Dagmar Braunová

AMSBUS: Prodej prodaných jízdenek v předprodeji se zřetelně posunuje na internet
Jízdenku na spoj nalezený v IDOS lze koupit přes ikonu "koupit"
AMSBUS: Prodej prodaných jízdenek v předprodeji se zřetelně posunuje na internet
Pokladny AMSBUS na Florenci s novým logem
AMSBUS: Prodej prodaných jízdenek v předprodeji se zřetelně posunuje na internet
AMSBUS: Prodej prodaných jízdenek v předprodeji se zřetelně posunuje na internet