Změny v jízdních řádech v IDS Jihomoravského kraje

Začíná velká vlaková výluka Blansko - Brno, náhradní dopravu zajistí autobusy. K více než 150 letošním novým autobusům přibudou další.
Začíná velká vlaková výluka Blansko - Brno, náhradní dopravu zajistí autobusy. K více než 150 letošním novým autobusům přibudou další.
Od začátku roku 2021 bylo v Jihomoravského kraji v souvislosti s novými smlouvami nasazeno do provozu 153 nových autobusů v jednotném krajském nátěru (z přibližně 700 provozovaných vozidel), které přinesly cestujícím výrazně vyšší komfort. Je v nich výkonnější klimatizace, zdvojená okna umožňující rychlejší vytopení a vychlazení, více prostoru pro kočárky a vozíčkáře. Od 12. prosince vyjede po ukončených výběrových řízení dalších 20 v okolí Pálavy.

V neděli 12. prosince bude zahájena dlouhodobá výluka na železniční trati mezi Brnem a Blanskem. V této souvislosti dojde k úpravě provozu vybraných linek MHD v Brně. Z hlavního nádraží budou autobusy do Blanska odjíždět z autobusového nádraží na ulici Benešova. V Blansku ze zastávky před nádražím, linka přes Královo pole z autobusového nádraží.

K úpravám dojde i na všech ostatních městských linkách v Brně. Změní se rozsah provozu linek mimo špičky a může dojít ke změně časových poloh spojů a ke změnám v odjezdech garantovaných nízkopodlažních vozidel. O víkendech bude prodloužen provoz nočních autobusových linek do 7 hodin. Bude ukončena výluka tramvají na Tomkově náměstí a rekonstrukce ulice Tuřanka a spoje se tak vrátí na své trasy.

Změny v IDS JMK ZDE