ulice se uskuteční ve čtvrtek 27.8.2009.
ulice se uskuteční ve čtvrtek 27.8.2009.
S končícími školními prázdninami bude ukončena jedna z nejrozsáhlejších výluk posledních let – uzavírka ulic Husova a Pekařská. Po čtrnácti měsících budou opět moci tramvaje a autobusy projíždět po jedné z nejdůležitějších dopravních tepen. Slavnostní otevření se uskuteční ve čtvrtek 27.8.2009 na schodišti budovy Magistrátu města Brna v Husově ulici. Pro veřejnost je připraven od 16:30 do 18:30 zábavný program, který vyvrcholí v 17:15 průjezdem historických vozidel a v 17:20 slavnostním přestřižením pásky.

V souvislosti s ukončením výluky dochází ke změně vedení některých linek MHD:

Tramvajová linka 5 bude nově provozována na trase Štefánikova čtvrť - Česká - Pekařská - Mendlovo náměstí (- Vídeňská - Ústřední hřbitov, smyčka), linka 6 bude nově v provozu na trase Královo Pole, nádraží - Česká - Pekařská - Mendlovo náměstí - Vídeňská - Starý Lískovec, linka 7 pojede na trase Štefánikova čtvrť - Česká - Pekařská - Vídeňská - Bohunice, Švermova a linky 12 a 13 pojedou opět v úseku Hlavní nádraží - Česká po původní trase obousměrně ulicí Husovou.

Noční autobusové linky 89, 92, 93, 95 a 99 pojedou v úseku Česká (Komenského náměstí) - Hlavní nádraží obousměrně ulicí Husovou přes zastávku Šilingrovo náměstí (pro linky 89 a 95 se ruší zastávka Česká). Zároveň se mění řazení vozů nočních linek v zastávce Hlavní nádraží.

Historické centrum města (zastávky Náměstí Svobody a Zelný trh) bude nadále obsluhovat již pouze tramvajová linka 4. Ruší se provoz náhradní trolejbusové linky x5 na trase Mendlovo náměstí - Komenského náměstí. Trolejbusové linky 31 a 33 budou nově obsluhovat zastávky Masná a Vlhká. K 29.8.2009 dochází také ke změnám jízdních řádů vybraných regionálních linek.

Podrobnější informace ke změnám jsou zveřejněny na internetu (www.dpmb.cz a www.idsjmk.cz)