Zeptali jsme se dopravců na lince Praha - Plzeň, jak budou reagovat
ČSAD autobusy Plzeň provozuje dálkové i mezinárodní linky moderními pohodlnými autobusy.

na plánované zakončení spojů Student Agency na Zličíně. ČSAD autobusy Plzeň zůstává věrná tradiční trase na a z Florence. (Společnost Centrum Tour se do dneška nevyjádřila).
na plánované zakončení spojů Student Agency na Zličíně. ČSAD autobusy Plzeň zůstává věrná tradiční trase na a z Florence. (Společnost Centrum Tour se do dneška nevyjádřila).
Na BUSportálu jsme zveřejnili již na začátku července úmysl Student Agency od 1. září ukončit a začínat téměř všechny spoje na Autobusovém terminálu Praha Zličín.

Viz BUSmonitor červenec. Student Agency od září na trase Praha-Plzeň končí na Zličíně.

Stanovisko ČSAD autobusy Plzeň:

"Naše společnost, ČSAD autobusy Plzeň a.s. i nadále zastává názor, že centrum Prahy je stále víc, než periférie, a proto zachovává pro své klienty komfort dopravy dálkovými autobusy až do centra, na ÚAN Praha Florenc. Možnost přestupu cestujících na linky jiných dopravců odjíždějících do všech směrů republiky je pro ně jistě výhodou. Ona totiž ani mimořádná (dumpingová ?) cena 30,- respektive 40,- Kč z Plzně do Prahy Zličína (co na to Úřad pro ochranu hospodářské soutěže??), kterou avizuje v médiích Student Agency, nenahradí problémy přesunu Metrem nebo autobusem MHD s těžkým zavazadlem na přestupový spoj vypravený z Florence. A co teprve cestující, který se v Praze ani v trasách „podzemky“ nevyzná.
Společnost ČSAD autobusy Plzeň a.s. provedla ve svém jízdním řádu drobné úpravy, týkající se zejména spojů, které hlavně ve směru z Prahy by se na zastávce AT Zličín dostávaly do souběhu se spoji SA.
Jinak i nadále pro své klienty zachováváme pro výstup na konečné a nástup z výchozí zastávky v hlavním městě Praze Ústřední autobusové nádraží Praha Florenc a nácestné zastávky Praha Zličín ve směru do Prahy (3 spoje i zpět) a Praha, Hradčanská v obou směrech. Samozřejmě, že zůstává v platnosti sleva pro zpáteční jízdné ve výši 20% z jízdného při cestování tam i zpět autobusem společnosti."
Miroslav Tytl ČSAD autobusy Plzeň
BUSportál takové řešení vítá - služby obou společností se tak stávají skutečnou alternativou a jako takové by si mohly nalézt svůj okruh zákazníků. Je veřejným tajemstvím, že při taktovém systému a časové návaznosti musela Student Agency situaci řešit, protože zpoždění na průjezdech Prahou výrazně nabourávala taktový jízdní řád. Škoda, že nemáme stanovisko třetího velkého dopravce na lince - společnosti Centrum Tour z Klatov.