Ze světa hybridů: Volvo Buses  dodá 12 hybridů do Karlskrony ve Švédsku,
Volvo 7900 hybrid kloubový. Zdroj: Volvo Buses

vyhodnocuje se provoz hybridu Volvo s externím dobíjením v Göteborgu.

Nástavbář Heuliez Bus, součást skupiny CNH Industrial, vyhrál tendr na 1000 hybridů a CNG busů pro RATP v Paříži v letech 2014-2017.
vyhodnocuje se provoz hybridu Volvo s externím dobíjením v Göteborgu.

Nástavbář Heuliez Bus, součást skupiny CNH Industrial, vyhrál tendr na 1000 hybridů a CNG busů pro RATP v Paříži v letech 2014-2017.
Dopravce Bergkvarabuss pořizuje Volvo hybridy pro Karlskronu
Společnost Volvo Buses do současnosti prodala přes 1350 hybridů. 12 vozů pro Karlskronu bude uvedeno do provozu v září. Půjde o nejnovější model Volvo 7900 Hybrid (elektromotor v kombinaci s bateriemi a malým dieselem EURO 6). Volvo využívá koncepci paralelního hybridu, kdy je možno diesel a elektromotor možno využít společně nebo samostatně, součástí systému je robotická převodovka I-shift.
Hybridní autobus Volvo s externím dobíjením na testování v Göteborgu
Od května 2013 byl v provozu hybridní autobus s externím dobíjením na lince 60 v Göteborgu.
Hybridní autobus Volvo s externím nabíjením (plug-in) v ulicích Göteborgu
Projekt je vyhodnocován a výsledky ukazují velkou popularitu této technologie mezi cestujícími, řidiči i rezidenty v okolí trasy.Do EU projektu Hyperbus se zapojil dopravce Västtrafik. Autobusy budou pokračovat v běžném provozu do letošního července. Technologie paralelního hybridu je doplněna možností dobíjení baterií jako u elektrobusu. Tím se zvyšuje dojezd na autonomní elektroprovoz, ale zároveň zůstává v případě potřeby vozidlo na externím nabíjení nezávislé.

Z TZ www.volvobuses.com
Nástavbář Heuliez Bus, součást skupiny CNH Industrial, vyhrál tendr na 1000 hybridů a CNG busů pro RATP v Paříži v letech 2014-2017
Pařížský dopravce RATP vyhlásil výsledek tendru na dodávku velkého objemu hybridů, které dodá karosář Heuliez Bus, specializující se na městské autobusy. Zakázka je na dvanáctimetrové vozy GX 337 v hybridní verzi. Vozidla budou v režimu stoprocentně elektrického provozu v oblasti zastávek. Hybridy jsou vyráběny jako sériové (diesel vyrábí elektřinu a pohon je čistě elektrický). Do současnosti Heuliez Bus dodal více než 165 hybridních autobusů, včetně 16 kloubových pro RATP. Největší hybridní flotila je v provozu v Dijonu (102 standarních GX 327 HYB a kloubových GX 427 HYB). Dalšími zákazníky společnosti jsou dopravci v Bordeaux, na Reunionu a v Barceloně. Společnost Heuliez Bus působí v západofrancouzském Rorthais a zaměstnává asi 500 pracovníků

Z TZ www.cnhindustrial.com
BUSportál: Zpráva je zajímavá také proto, že Heuliez Bus je součástí CNH Industrial samostatně paralelně s IVECO BUS. Tedy tradiční karosář si ve Francii udržel vlastní značku a velkou samostatnost,se kterou souvisí i vlastní svébytný web www.heuliezbus.fr. Objem výroby a počet zaměstnanců je oproti Vysokému Mýtu několikanásobně menší.

Ze světa hybridů: Volvo Buses  dodá 12 hybridů do Karlskrony ve Švédsku,
GX 437 HYB (kloubový). Zdroj www.heuliezbus.fr