Zážitek v Party Šalině nebo Šalina Café
Pivní tramvaj představil Dopravní podnik města Brna v roce 2013. Pro letošní rok má zvenku i uvnitř zcela nový design a vybavení. Foto DPMB

Firemní večírek, oslava narozenin nebo svatba. K těmto a dalším příležitostem si nově mohou zájemci pronajmout speciálně upravené tramvaje Dopravního podniku města Brna z roku 1969 a 1954.

Firemní večírek, oslava narozenin nebo svatba. K těmto a dalším příležitostem si nově mohou zájemci pronajmout speciálně upravené tramvaje Dopravního podniku města Brna z roku 1969 a 1954.

Dříve známá Šalina Pub se vrací, ale ve zcela novém konceptu. Jako Party Šalinu ji nyní sami pronajímáme veřejnosti jako originální místo pro oslavy, firemní akce, svatby, rozlučky se svobodou a další příležitosti. Tramvaj má zvenku i uvnitř zcela nový design a vybavení. Za stejným účelem je možné si objednat i Šalina Café – historickou tramvaj typu 4MT z roku 1954. Náročnou opravou a doplněním vybavení jsme vyslyšeli poptávku veřejnosti o možnost využití pro tyto účely,“ vysvětlil Miloš Havránek, generální ředitel Dopravního podniku města Brna.

Party Šalina

Tramvaj je vybavená výčepem, lednicí, mikrovlnnou troubou, kávovarem, audiovizuálním systémem se třemi obrazovkami a reproduktory, toaletou s umyvadlem, stolky, židlemi. Kapacita vozu je 50 osob. Základní cena služby je 4500 Kč bez DPH za hodinu jízdy s řidičem a průvodčím.  Zájemci mají několik možností – od pronájmu samotného vozu, přes možnost dodání obsluhy až po doporučení zaškolené cateringové agentury.

Tramvaj typu K2R začala jezdit jako Šalina Pub v roce 2013. Od té doby se vystřídalo více různých konceptů provozu včetně organizace například kvízových večerů.

Šalina Café

Ve výbavě tramvaje je lednice, kávovar, audiovizuální systém s reproduktory, čalouněná sedadla a stolky. Kapacita vozu je 30 osob. Základní cena služby je 5000 Kč bez DPH za hodinu jízdy s řidičem a průvodčím, který hostům rád uvaří kávu.  Přesto mají zájemci i možnost objednání obsluhy případně využití zaškolené cateringové agentury. 

Tramvaj typu 4MT sloužila v Ústředních dílnách DPMB jako posunovací vůz. Po její náhradě novějším vozidlem jí zaměstnanci dílen přestavěli v salónní vůz a začalo se jí říkat „kavárenská“. Zájemci si ji takto od roku 1995 mohli pronajmout k soukromým jízdám a byla k vidění na akcích DPMB. Nyní prošla obnovou znovu a od loňského roku slouží opět k pronájmům.

Pronájmem vozů – ať už moderních nebo historických – rozšiřujeme služby pro naše zákazníky a zprostředkováváme jim tak mimořádné zážitky. Věříme, že je to další cesta, jak prohlubovat vztahy s veřejností, propagovat naši činnost a městskou hromadnou dopravu obecně,“ dodal Havránek.

DPMB ke zvláštním jízdám pronajímá i ostatní retro a historické vozy, oblíbené jsou i soukromé plavby lodí na objednávku, jen loni se jich uskutečnilo 183.


 Zážitek v Party Šalině nebo Šalina Café
Původní pivní šalina se změnila na párty soupravu. Foto DPMB
 Zážitek v Party Šalině nebo Šalina Café
Tramvaj typu 4MT sloužila v Ústředních dílnách DPMB jako posunovací vůz. Po vyřazení byla přestavěna na kavárenský salónní vůz. Po nové renovaci slouží znovu k pronájmům. Foto DPMB
 Zážitek v Party Šalině nebo Šalina Café